Konu: Tereyağlı Dil Balığı Cuma Ocak 23, 2009 1:57 am
2 parca dil baligi filetosu ½ limonun suyu 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi 3 çorba kaşığı tereyag 7-8 adet taze patates 3-4 limon dilimi Yeterince tuz ve karabiber
Dil baligi filetolarinin uzerine limon suyunu serpin, 5 dakika bekletin. Kagit havlu ile filetoları kurulayın. Una tuz, karabiber ve hindistan cevizini karıştırın. Balıkları bu una bulayin. 2 kaşık tereyagini orta isida genis bir tavada eritin. Baliklarin her iki tarafınıda 5 dakika kadar kızartın. Kızaran balıkları servis tabagına alın. Kullandiginiz tavayi kagit havlu ile silin. 1 kaşık tereyag ile biraz limon suyunu tavaya koyup, arada karıştırarak tereyag eriyene kadar ısıtın. Kasık ile bu sosu balıkların uzerine gezdirin. Limon dilimleri ve haslanmış taze patates ile servise sunun.