Konu: Az yedigimiz en faydalı 11 gıda Çarş. Şub. 25, 2009 9:55 pm
Pancar lahana pazı tarçın nar suyu kuru erik kabak çekirdeği zerdeçal....New York Times internet sitesinde Yemekten kaçındığımız ancak sağlığa en faydalı 11 gıdayı açıkladı.
İŞTE O BESİNLER...
Pancar: Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.
Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir.
Pazı: Yapraklarında gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.
Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur
Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür
Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.
Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.
Sardalya: Demir magnezyum bakır çinko fosfor potasyum manganez içerir
Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar
Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir.
Kabak: Kalori değeri düşük lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar
Konu: Geri: Az yedigimiz en faydalı 11 gıda Çarş. Şub. 25, 2009 10:00 pm
Hepsi için teşekkürler eline sağlık kardeşim...
Konu: Geri: Az yedigimiz en faydalı 11 gıda Çarş. Şub. 25, 2009 10:16 pm