2 dana dili 1 çay kaşığı tane karabiber Yarım demet maydanoz 1- 2 dal kereviz 2 soğan 8 yaprak jelatin 4- 5 salatalık turşusu 2 katı pişmiş yumurta 2 havuç (haşlanmış) Tuz
Dili kazıyıp yıkayın. Dörde bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlayın. (Düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirin.) Soğuyunca dili soyup ayıklayarak küçük parçalara ayırın. Dil suyunu süzün. Yıkanmış jelatinleri koyup eritin. Turşu, yumurta, havuçu küçük küçük doğrayın. Etle karıştırın ve jelatinli et suyunu ilave edin. Kalıbı ıslatın. Hazırlanan karışımı boşaltıp buz dolabında dondurun. Kalıptan çıkarmak için, kalıbı ılık suya birkaç kere batırıp servis tabağına ters çevirin. Etrafını rus salatası ile süsleyip servise sunun.
Konu: Geri: Jöleli Soğuk Et C.tesi Ocak 24, 2009 2:58 pm