½ kg iri doğranmış kusbası dana eti 3 adet çekirdeksiz patlican 2 çorba kasigi tereyagı 2 çorba kasigi salça 1 ½ su bardagi süt 4 çorba kaşığı kasar rendesi 2 çorba kasigi tereyagi Yeterince tuz
Soganı çok çok ince doğrayın mümkün değilse rendeleyin. Bir tencereye 1 kaşık yağı koyup kızdırın ve soğanları hafifçe soteleyin. Etleride ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Salçayı suda eritin ve tuzla birlikte tencereye ekleyin. Kısık ateşte et yumusayıncaya kadar 1 saat kadar pisirin. Patlıcanlari ocakta veya elektrik ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyun ve 10-15 dakika kadar limonlu suda bekletin. Sudan alıp sıkarak suyunu çıkartın Bir tencerede tereyagın bir kasigini eritip unu ekleyin ve sararana kadar kavurun. Atesten alıp patlıcanlarla karıştırın. Ezerek püre haline getirin ve tuzunu ekleyin. Kalan tereyagını, kasar peyniri rendesini, ısıtılmış sütüde ekleyip iyice karıştırın ve kıvamlı bir püre olduğundan emin olun. Servis tabağına önce püreden koyup üzerine etten ve etin kendi sosundan koyun. Sıcak olarak servise sunun.