çindekiler
- 50g kuru üzüm
- 400g yeşil elma soyulmuş çiğitleri çıkartılmış ve küpler halinde doğranmış
- 250g frenk üzümü
- 100g ceviz doğranmış
- 100ml beyaz şarap sirkesi
- 100ml portakal suyu
- 100g şeker
- 2 adet karanfil
- 5cm uzunlugunda tarçın çubuğu
Hazırlanışı Kuru üzümleri bir kasenin içerisine koy üzerlerini sıcak suyla
kapla bir köşede 15dk ıslamak üzere bırak. Diğer bütün malzemeleri bir
tencerenin içerisine koy düşük ısıda arada sırada karıştırarak kaynat
30dk kadar karışım reçel kıvamına gelene kadar pişir. Karışımı bir
kasenin içerisine boşalt ve soğumak üzere bırak. Tarçın çubuklarını ve
karanfili içerisinden çıkar. Bu sos çogunlukla Hindistanda
yenilmektedir. Bu sos buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebilir.
Kullanıldığı Yerler: Izgarada pişirilen etlerde kullanılır.