Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos EmptyC.tesi Ara. 20, 2008 4:45 pm

çindekiler

  • 50g kuru üzüm
  • 400g yeşil elma soyulmuş çiğitleri çıkartılmış ve küpler halinde doğranmış
  • 250g frenk üzümü
  • 100g ceviz doğranmış
  • 100ml beyaz şarap sirkesi
  • 100ml portakal suyu
  • 100g şeker
  • 2 adet karanfil
  • 5cm uzunlugunda tarçın çubuğu
Hazırlanışı

Kuru üzümleri bir kasenin içerisine koy üzerlerini sıcak suyla
kapla bir köşede 15dk ıslamak üzere bırak. Diğer bütün malzemeleri bir
tencerenin içerisine koy düşük ısıda arada sırada karıştırarak kaynat
30dk kadar karışım reçel kıvamına gelene kadar pişir. Karışımı bir
kasenin içerisine boşalt ve soğumak üzere bırak. Tarçın çubuklarını ve
karanfili içerisinden çıkar. Bu sos çogunlukla Hindistanda
yenilmektedir. Bu sos buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebilir.
Kullanıldığı Yerler: Izgarada pişirilen etlerde kullanılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Soslar -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33