KÖRİ ve MANTARLI SOS
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı köri
1 su bardağı ince dilimlenmiş mantar
1 kutu krema 200 ml.
1 yemek kaşığı toz nane
tuz, Karabiber
Tencereye sıvıyağı koyun ve ısınmasını bekleyin. Yıkanmış ve dilimlenmiş mantarları ekleyin ve ortayla hızlı arası ateşte pişirin karıştırarak devamlı. Hafif kavrulur gibi olsunlar. Mis gibi kokarlar zaten o esnada...
Önce su bırakır gibi olurlar ama siz karıştırdıkça o suyu geri çekerler. Suyu kalmadığında bir kutu kremayı ekleyin üstüne ve karıştırın. Köri, tuz ve karabiber ve naneyi de ekleyin... Kapağı kapatın ve kısık ateşte hafifçe pişmesine izin verin. En son ateşin altını kapatın ve 1-2 dakika kendi haline bırakın. Sonra haşlanmış makarnanızı ekleyin ve karıştırın. Tabağa alın...Servis yapın..
Aslında kendi kendinize eklemeler çıkartmalar yaparak kendi soslarınızı yaratabilirsiniz. Krema her zaman lezzet katar.. Baharalar ( kekik, nane, fesleğen, karabiber) farklı lezzetler yaratırlar mis gibi kokuları ve tadlarıyla. Domates salçası ya da küp küp doğranmış domates ve karabiber bir araya geldiğinde kendi lezzetini oluşturur zaten ( bir de içine kıyma katarsanız soğanla beraber muhteşem olur) Mantar, tavuk, biber, sebzeler
( kabak, havuç, bezelye gibi) tamamen değişik ,taze, farklı lezzetlere kapı açarlar.