Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

PAZI DOLMASI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
ifot_abla
Moderatör
Moderatör
ifot_abla
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 43
Kayıt tarihi : 23/08/08
Mesaj Sayısı : 3661
Nereden : Ankara
Lakap : anne
PAZI DOLMASI Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: PAZI DOLMASI PAZI DOLMASI EmptySalı Mart 10, 2009 11:02 pm

PAZI DOLMASI
PAZI DOLMASI Akvaryum-050-400-x-300
MALZEMELER

Bir bağ pazı yaprağı
1 su bardağı köftelik bulgur
300 gr orta yağlı kıyma
Bir kaşık domates salçası
3 kaşık sıvı yağ
Bir ortaboy kuru soğan
Reyhan, tuz, pul biber, karabiber, köfte baharı.

YAPILIŞI

Pazı yaprakları yıkanır. Saplarından ayrılır. Kaynar suya batırılır, yumuşayınca sudan çıkarılır. Soğumaya bırakılır. Diğer taraftan bir kapta bulgur, rendelenmiş soğan, salça, kıyma, yağ, reyhan, baharatlar ve tuz karıştırılıp dolma harcı hazırlanır. Pazı yaprakları bölünerek dolma harcından içine konulur. Sarma gibi sarılır. Tencereye dizilir.
Üzerine bir tabak konur. Tuzu ve suyu ilave edilir. Suyunun fazla olmamasına dikkat edilir, çünkü bulgur çabuk piştiği için çok suya gerek yoktur.
Servis tabağına alındığında üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ dökülür.

AFİYET OLSUN

NOT:

Pazı yapraklarınızın saplarını atmayın. Onları da ayıklayıp ince ince doğrayın ve ıspanak kavurur gibi kavurup üzerine yumurta kırın. İsterseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın. İsterseniz pirinçli çorbasını pişirin. Saplarının da çok vitaminli olduğunu unutmayın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

PAZI DOLMASI

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Ana Yemekler -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33