Konu: brüksel lahanası Salı Mart 10, 2009 11:04 pm
BRÜKSEL LAHANASI
MALZEMELER
Bir paket Brüksel lahanası Bir kahve fincanı pirinç Bir orta boy kuru soğan Bir kaşık domates salçası Arzuya göre biber salçası 4 kaşık sıvı yağ Limon Tuz
YAPILIŞI
Brüksel lahanaları saplarından azıcık kesilerek üzerindeki koyu renkli ve fazla yaprakları alınır. Yıkanır. Göbek kısımları resimde görüldüğü gibi artı şeklinde derince çentilir. Bir tencerede ince doğranmış soğan yağda öldürülür. Salçası ilave edilir ve karıştırılır. Üzerine ayıklanmış yıkanmış pirinci ilave edilir. Lahanalar da atılır. Kapağı kapatılır. Rengi dönünceye kadar arada bir karıştırılır. Sonra sıcak su ilave edilir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Limon sıkılıp ateşten alınır.
AFİYET OLSUN
ÖNERİLER
Ben kıymalısını pişrdim harika oluyor... Brüksel lahananızı alırken pakete çok iyi bakın ve en temiz ve taze olanını alın