Konu: Çeşminigar Çorbası Cuma Ocak 23, 2009 2:14 am
1 Su bardağı kırmızı 40dk ** 4
mercimek 4 Su bardağı su veya et suyu 1.5 Su bardağı süt 2 Adet yumurtanın sarısı 14 Limon suyu 2 Çorba kaşığı margarin 2 Adet soğan 1 Çorba kaşığı un, tuz Üzerine : Kırmızıbiber 2 Dilim ekmek 1 Çorba kaşığı margarin
· Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin.
· · Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun.
· · Mercimekleri ayıklayıp yıkayın.
· · Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin.
· · Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
· · Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın.
· · Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın.
· · Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
· · Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın.
· · Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun.
· · Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin.
Konu: Geri: Çeşminigar Çorbası C.tesi Ocak 24, 2009 2:51 pm