Hamuru için : 45 ** 6 750 Gr un (6 su bardağı) 250 Gr tereyağı veya margarin 250 Gr yoğurt 1 Adet yumurta 2 Çay kaşığı tuz 2 Çay kaşığı kabartma tozu Harcı için : 400 Gr beyaz peynir 1 Adet yumurta Yarım demet kıyılmış maydanoz Kırmızı biber Üzerlerine sürmek için yumurta sarısı Hamurun bekletilme süresi : 1 saat
· Unu kabartma tozuyla beraber hamur açacağınız yere eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
· · Küp küp kesilmiş yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu katın.
· · Hamur haline gelene dek yoğurun (gerekirse su ilave edin).
· · Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
· · Üzerine nemli bez örterek, 1 saat kadar bekletin.
· · Bu sürenin sonunda her parçayı yarım santim kalınlığında açın.
· · Ortasına maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir, kırmızı biber ve yumurtayı karıştırarak hazırladığınız harçtan koyun.
· · Hamurun ortasını boş bırakmak suretiyle kenarlarını üste doğru katlayıp, bastırın.