_ÇatLak_
Asistan
Cinsiyet:
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Konu: Açma Cuma Ocak 23, 2009 2:09 am
600 Gr un (5 su bardağı) 40dk ** 8 1 Su bardağı ılık su 1 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı tuz 2.5 Çorba kaşığı pakmaya 1 Su bardağı yoğurt 1 Su bardağı ayçiçek yağı 2 Çorba kaşığı margarin Üzerine serpmek için : Çörekotu · Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın. · · Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun. · · Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin. · · Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. · · Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın. · · Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin. · · Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın. · · İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın. · · Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. · · Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. · · Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın.
ifot_abla
Moderatör
Cinsiyet:
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 43
Kayıt tarihi : 23/08/08
Mesaj Sayısı : 3661
Nereden : Ankara
Lakap : anne
Konu: Geri: Açma C.tesi Ocak 24, 2009 3:01 pm
açma nın tarifide vaaaaaar dikkat genede eline saglık..........