30 adet iç midye 2 adet yumurta 2 su bardağı un 2 kaşık margarin 2 fincan su ½ fincan un 1 bardak sıvıyağ 10gr bira mayası Yeterince tuz
Midyeleri temizleyip bol su ile iyice yıkayın süzün. 2 bardak unu bir kaba alıp ortasını açın ve içine margarin, yumurta sarıları , ılık suda yumuşattığınız maya ve 1 kaşıkda ılık su katarak yoğurun. Suluca bir hamur haline gelince sıcak bir yerde 1-1.5 saat mayalandırın. Karısım mayalanınca yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline getirip bu hamura karıştırın. Kuruyan midyeleri ufak sap şişlere 5 er adet dizin ve önce una sonra mayalı hamura bulayarak kızgın yağda her tarafı altın rengi alana kadar guzelce kızartın. Kızarınca delikli bir kepçe veya maşa ile yağdan alıp kagıt havlu üzerine koyarak fazla yağlarının süzülmesini sağlayın. Sıcak sıcak tarator ile servise sunun.