Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Midye Tava

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Midye Tava Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Midye Tava Midye Tava EmptyCuma Ocak 23, 2009 1:56 am

30 adet iç midye
2 adet yumurta
2 su bardağı un
2 kaşık margarin
2 fincan su
½ fincan un
1 bardak sıvıyağ
10gr bira mayası
Yeterince tuz






Midyeleri temizleyip bol su ile iyice yıkayın süzün.
2 bardak unu bir kaba alıp ortasını açın ve içine margarin, yumurta sarıları , ılık suda yumuşattığınız maya ve 1 kaşıkda ılık su katarak yoğurun.
Suluca bir hamur haline gelince sıcak bir yerde 1-1.5 saat mayalandırın.
Karısım mayalanınca yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline getirip bu hamura karıştırın.
Kuruyan midyeleri ufak sap şişlere 5 er adet dizin ve önce una sonra mayalı hamura bulayarak kızgın yağda her tarafı altın rengi alana kadar guzelce kızartın.
Kızarınca delikli bir kepçe veya maşa ile yağdan alıp kagıt havlu üzerine koyarak fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.
Sıcak sıcak tarator ile servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Midye Tava

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Ana Yemekler -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33