Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Çabuk Turşu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Çabuk Turşu Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Çabuk Turşu Çabuk Turşu EmptyCuma Ocak 23, 2009 1:52 am

2 Su bardağı elma sirkesi 50dk ** 20
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
125 gr havuç
125 gr yeşil fasulye
125 gr arpacık soğan
125 gr yeşil ve kırmızı biber
125 gr kereviz yaprağı ve kökü
125 gr karnabahar
3 Baş sarmısak
1 Demet dereotu






· Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın.

· · Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

· · Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın.

· · Tuz ve şekeri ilave edin.

· · Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın.

· · Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.

· · Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın.

· · 1 gün serin bir yerde bekletin.

· · 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz.

· · NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çabuk Turşu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Diğer Tarifleriniz... -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33