2 Su bardağı elma sirkesi 50dk ** 20 1 Çay kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı pudra şekeri 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı 125 gr havuç 125 gr yeşil fasulye 125 gr arpacık soğan 125 gr yeşil ve kırmızı biber 125 gr kereviz yaprağı ve kökü 125 gr karnabahar 3 Baş sarmısak 1 Demet dereotu
· Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın.
· · Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
· · Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın.
· · Tuz ve şekeri ilave edin.
· · Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın.
· · Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
· · Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
· · 1 gün serin bir yerde bekletin.
· · 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
· · NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir.