|
Konu: Kolay Biber Turşusu Cuma Ocak 23, 2009 1:52 am |
|
|
2 kg kırmızı ve sarı dolmalık 20dk ** 20
biber 1 Su bardağı sirke Yarım su bardağı zeytinyağı 1 Çay bardağı tozşeker 1 Tatlı kaşığı tane karabiber 1 Demet dereotu
· Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayın.
· · Tohumların yapışık olduğu yumuşak, beyaz kısımları kesip atın.
· · Uzunlamasına dörde bölün.
· · Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyun ve kaynamaya bırakın.
· · Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırın.
· · İyice kanayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika haşlayın.
· · Haşlanan biberleri delikli kepçe ile süzerek tencereden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
· · Bütün biberler haşlanıncaya kadar bu işleme devam edin.
· · Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştirin.
· · Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyun.
· · Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökün.
· · Buzdolabında mahafaza edin, meze olarak, kızartma, et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz. |
|