Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Kolay Biber Turşusu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Kolay Biber Turşusu Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Kolay Biber Turşusu Kolay Biber Turşusu EmptyCuma Ocak 23, 2009 1:52 am

2 kg kırmızı ve sarı dolmalık 20dk ** 20

biber
1 Su bardağı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tane karabiber
1 Demet dereotu






· Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayın.

· · Tohumların yapışık olduğu yumuşak, beyaz kısımları kesip atın.

· · Uzunlamasına dörde bölün.

· · Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyun ve kaynamaya bırakın.

· · Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırın.

· · İyice kanayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika haşlayın.

· · Haşlanan biberleri delikli kepçe ile süzerek tencereden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin.

· · Bütün biberler haşlanıncaya kadar bu işleme devam edin.

· · Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştirin.

· · Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyun.

· · Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökün.

· · Buzdolabında mahafaza edin, meze olarak, kızartma, et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kolay Biber Turşusu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Diğer Tarifleriniz... -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33