Konu: Siyah Üzümlü Mereng Çarş. Ara. 31, 2008 1:22 pm
Mereng için : 2 yumurta akı 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu 1 tutam tuz
Üstü için : 250 gr kaymaklı donrurma 150 gr siyah üzüm tanesi 50 gr çekilmiş antep fıstığı 5 yaprak taze nane
Mereng için yumurta aklarını ve diğer malzemeyi geniş bir kaba alın. Mikser ile kar gibi olana kadar devamlı çırpın Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın Üzerine su bardağının ağzı ile daireler çizip işaretleyin Mereng harcını bir sıkma torbasına doldurun İşaretlediğiniz dairlerin içini 1 cm kalınlıkta düzgün olarak doldurun (5 mereng çıkacak şekilde) Kenarlarına ise kalınca bir çerçeve yapın (Resime bakınız) Fırını 100 dereceye indirin ve tepsiyi yerleştirin Fırın kapağı hafif aralık olarak merengleri pişirin Pişince dışarı alıp soğutun Soğuyan merengleri servis tabaklarına yerleştirin Ortalarına birer kaşık dondurma ekleyin Onunda üzerine kıyılmış fındık serpiştirin Siyah üzüm taneleri ve nane yaprağı ile süsleyip servise sunun Basit ancak çok lezzetli ve havalı bir tatlıdır.