1,75 litre (7 su bardağı) balık suyu
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
4 taze
soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
1500 g mezit filetosu (iri parçalar halinde doğranmış)
750 g olgun
domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
3 çorba kaşığı taze
soğan (ince kıyılmış)
3/4 tatlı kaşığı kekik
bir tutam kırmızı
biberbir tutam safran (isteğe bağlı)
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Balık suyu, zeytinyağı ve ince doğranmış taze
soğanları
bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım
kaynatın. Mezit parçalarını ekleyin ve tencereyi orta ateşte bir taşım
daha kaynatın. Kaynayınca
domatesler, ince kıyılmış taze
soğanlar, kekik, kırmızı
biber,
safran ve maydanozları katarak bir taşım daha kaynatıp tencereyi
ateşten alın ve bir kenarda 5 dakika bekletin. Çorbayı bir süzgeçten
başka birtencereye süzüp, süzgeçte kalan balık parçalarını, 8 çorba
tabağına bölüştürün. Üstlerine de süzdüğünüz çorbayı bölüştürüp, servis
yapın.