2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
250 g balık eti (beyaz renkli)
60 cl (2 1/2 su bardağı) tuzsuz
tavuk suyu
1 tatlı kaşığı
limon kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı
limon suyu (taze sıkılmış)
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızı
biber6 ince
limon dilimi
Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak,
yağı ısıtın. Isınınca balıkları atarak çok az pembeleştirin. Tavuk
suyunu ve 60 cl (2 1/2 su bardağı) su ekleyip, bir taşım kaynatın.
Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, tenceredeki
sıvıyı 5 dakika tıkırdamaya bırakın. Süre sonunda
limon kabuğu rendesi, pul ve kırmızı
biberi ekleyerek, biraz daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı 6 çorba kâsesine aktarın ve her kâseyi 1
limon dilimiyle süsleyerek, servis yapın.