Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Pırasalı Balık Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Pırasalı Balık Çorbası Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Pırasalı Balık Çorbası Pırasalı Balık Çorbası EmptyC.tesi Ara. 20, 2008 4:27 pm


15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

2 pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince doğranmış)

1/2 tatlı kaşığı kekik

3 diş sarımsak (ince kıyılmış)

60 cl. (2 1/2 su bardağı balık suyu

bir tutam tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmişi)

250 g sert ve beyaz etli balık filetosu (derileri soyulup, yaklaşık 2,5 cm boyunda parçalara kesilmiş)

70 g (yaklaşık 4 çorba kaşığı) krema



Bir tencereye tereyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı eritin. Eriyince pırasalar ve kekiği ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak, 10 dakika pişirin.

Sarımsakları, balık suyu, tuz ve karabiberi katarak, ateşi kısın ve karışımı 10 dakika daha pişirin.

Bu arada haşlanmış balık etlerini haşlama sularıyla birlikte blendır
kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Tencereyi
ateşten alıp, balık püresini ve kremayı,
bir çatalla çırparak çorbaya katın. Tencereyi harlı ateşe oturtup,
çorbayı 3 dakika ısıtarak, tencereyi ateşten alın. Sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Pırasalı Balık Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33