Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Gribe sarmısak, kansere zencefil

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
zerOneStyLeNT
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
zerOneStyLeNT
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 09/03/09
Mesaj Sayısı : 212
Nereden : Kimsenin qöremediqi qidipte dönemediqi yerden ....
Lakap : zerOne
Gribe sarmısak, kansere zencefil Vide
MesajKonu: Gribe sarmısak, kansere zencefil Gribe sarmısak, kansere zencefil EmptySalı Mart 17, 2009 8:20 pm


Bitkiler her derde deva..

14.03.2009 09:31
Gribe sarmısak, kansere zencefil SarmisakkutMısır'da,
7 bin yıl önce piramitlerin yapımında çalışanlara sağlıklarını korumak
için verildiği bilinen sarmısağın, özellikle nezle, grip, boğaz ağrısı
ve burun iltihabına iyi geldiği, zencefilin ise kansere karşı koruyucu
etkisinin bulunduğu bildirildi.
Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mihriban Korukluoğlu, son yıllarda
antimikrobiyal özellikler taşıyan baharat ve tıbbi bitkilerin
üretimlerinin arttığını söyledi.
Dünya üzerinde 750 bin ile 1 milyon arasında
bitki türünün bulunduğunun tahmin edildiğini belirten Korukluoğlu,
''Bunlardan yaklaşık 10 bini gıda olarak kullanılırken, 13 bininin ise
tıbbi tedaviye destek amaçlı kullanıldığı düşünülmektedir'' dedi.
Bitkilerden ekstreler hazırlanarak ilaç
olarak kullanılmasının Çin'de M.Ö 2700 yıllarına kadar uzandığını
belirten Korukluoğlu, Anadolu halkının yabani bitkileri ilaç olarak
kullanışının ise Hititler'e kadar dayandığını anlattı.
Son 10 yılda tedavi amaçlı bitki
satışlarındaki artışın fazla olduğunu dile getiren Korukluoğlu, sadece
ABD'de bitkisel ürünlerin satışının 15 milyar dolara yaklaştığını
bildirdi.
Türkiye'de halen tedavi amaçlı kullanılan 1500'ün üzerinde bitki olduğunu ifade eden Korukluoğlu, şu bilgileri verdi:
''Sarmısağın antimikrobiyal özelliği eskiden
bu yana bilinmektedir. 7 bin yıl önce Mısır piramitlerinin yapımında
çalışanların sağlıklarını korumaları için her gün sarımsak verildiği
bilinmektedir. Orta çağda salgın hastalıklardan korunma amacıyla
kullanılan sarmısağın, ezilerek 2. Dünya Savaşı'nda Rus askerlerinin
yaralarına konması bu ürünün tarihi hakkında önemli bilgiler
vermektedir. Antimikrobiyal, antiviral ve antiparazit etkisi bulunan
sarmısağın, nezle, grip, boğaz ağrısı ve burun iltihabına iyi geldiği
bilinmektedir.''
Özellikle kekiğin halk arasında çoklukla
etli yemeklerde lezzet verici olarak kullanıldığını belirten Mihriban
Korukluoğlu, bu ürünün gıda bozucu mikroorganizmalara karşı da güçlü
bir katkı maddesi olduğunu söyledi.
Adaçayı ve karanfilin özellikle boğaz
ağrısına neden olan virüsler ile enfeksiyonların ve ağız içindeki
zararlı mikroorganizmaların gelişmesinin engellenmesinde yararlanılan
çok önemli iki baharat olduğunu anlatan Korukluoğlu, şunları kaydetti:
''Zencefilin ise antibakteriyel,
antioksidatif, antiviral ve antitümör etkisi bulunuyor. Antitümör
etkisi kansere karşı koruyuculuğunu gösteriyor. Antiviral ise virüs
kaynaklı hastalıklara karşı iyi geldiğini ortaya koyuyor. Ancak baharat
ve tıbbi bitkilerin etki mekanizmaları birbirinden farklıdır. Özellikle
herhangi bir ilaçla olası olumsuz etkileşimin olmaması için dikkatli ve
kontrollü kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.''
AA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Gribe sarmısak, kansere zencefil

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Sağlık & Sağlıklı Yaşam -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33