Bir bağ pazı yaprağı 1 su bardağı köftelik bulgur 300 gr orta yağlı kıyma Bir kaşık domates salçası 3 kaşık sıvı yağ Bir ortaboy kuru soğan Reyhan, tuz, pul biber, karabiber, köfte baharı.
YAPILIŞI
Pazı yaprakları yıkanır. Saplarından ayrılır. Kaynar suya batırılır, yumuşayınca sudan çıkarılır. Soğumaya bırakılır. Diğer taraftan bir kapta bulgur, rendelenmiş soğan, salça, kıyma, yağ, reyhan, baharatlar ve tuz karıştırılıp dolma harcı hazırlanır. Pazı yaprakları bölünerek dolma harcından içine konulur. Sarma gibi sarılır. Tencereye dizilir. Üzerine bir tabak konur. Tuzu ve suyu ilave edilir. Suyunun fazla olmamasına dikkat edilir, çünkü bulgur çabuk piştiği için çok suya gerek yoktur. Servis tabağına alındığında üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ dökülür.
AFİYET OLSUN
NOT:
Pazı yapraklarınızın saplarını atmayın. Onları da ayıklayıp ince ince doğrayın ve ıspanak kavurur gibi kavurup üzerine yumurta kırın. İsterseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın. İsterseniz pirinçli çorbasını pişirin. Saplarının da çok vitaminli olduğunu unutmayın