Konu: YOĞURTLU KABAK DOLMASI Salı Mart 10, 2009 11:00 pm
YOĞURTLU KABAK DOLMASI
MALZEMELER
1 kg kabak Yarım kg orta yağlı kıyma Bir su bardağı köftelik bulgur Bir kaşık biber salçası Bir kaşık domates salçası Bir orta boy kuru soğan 4 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, köfte baharı, Maydanoz, dereotu
ÜZERİ İÇİN
Sarımsaklı yoğurt Salçalı yağ
YAPILIŞI
Soğan rendelenir, kıyma, bulgur, salçalar, yağ, ince kıyılmuş maydanoz ve derotu, baharatlar karıştırılarak dolma içi hazırlanır. Pişirilecek tencerenin dibine maydanoz ve dereotunun sapları dizilir. KABAKLAR YIKANIR VE SOYULUR. Üçe bölünüp dolma oyacağı ile oyulur. İçine hazırladığımız dolma harcı doldurulup dik olarak tencereye dizilir. Üzerine bir tabak konur. Tuzu serpilir ve suyu konur. Kapağı kapatılarak orta ateşte pişirilir. Servis tabağına alınan dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt konur ve salçalı sos gezdirilir…