Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

YOĞURTLU KABAK DOLMASI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
ifot_abla
Moderatör
Moderatör
ifot_abla
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 42
Kayıt tarihi : 23/08/08
Mesaj Sayısı : 3661
Nereden : Ankara
Lakap : anne
YOĞURTLU KABAK DOLMASI Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: YOĞURTLU KABAK DOLMASI YOĞURTLU KABAK DOLMASI EmptySalı Mart 10, 2009 11:00 pm

YOĞURTLU KABAK DOLMASI

MALZEMELER

1 kg kabak
Yarım kg orta yağlı kıyma
Bir su bardağı köftelik bulgur
Bir kaşık biber salçası
Bir kaşık domates salçası
Bir orta boy kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, köfte baharı,
Maydanoz, dereotu

ÜZERİ İÇİN

Sarımsaklı yoğurt
Salçalı yağ

YAPILIŞI

Soğan rendelenir, kıyma, bulgur, salçalar, yağ, ince kıyılmuş maydanoz ve derotu, baharatlar karıştırılarak dolma içi hazırlanır. Pişirilecek tencerenin dibine maydanoz ve dereotunun sapları dizilir.
KABAKLAR YIKANIR VE SOYULUR. Üçe bölünüp dolma oyacağı ile oyulur. İçine hazırladığımız dolma harcı doldurulup dik olarak tencereye dizilir. Üzerine bir tabak konur. Tuzu serpilir ve suyu konur. Kapağı kapatılarak orta ateşte pişirilir.
Servis tabağına alınan dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt konur ve salçalı sos gezdirilir…

AFİYET OLSUN


YOĞURTLU KABAK DOLMASI Kabakdolma
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

YOĞURTLU KABAK DOLMASI

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Ana Yemekler -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33