Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Balkabağı Çekirdeği Kalbinizin Canı Ciğeri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
**p£r!kIzI**
Asistan
Asistan
**p£r!kIzI**
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 11/02/09
Mesaj Sayısı : 961
Nereden : Ankara
Lakap :
Balkabağı Çekirdeği Kalbinizin Canı Ciğeri Vide
MesajKonu: Balkabağı Çekirdeği Kalbinizin Canı Ciğeri Balkabağı Çekirdeği Kalbinizin Canı Ciğeri EmptyPtsi Şub. 16, 2009 5:49 pm

'Balkabağı çekirdeği' kalbinizin canı ciğeri





PROF. DR. MEHMET ÖZ






Kalp ve damar sağlığınız için besin listenize balkabağı tohumunu da ekleyin. Kendinizi iyi hissedeceksiniz..

Cadılar Bayramı'nda oyulan balkabağından geriye kalanları yemeyi kim düşünür? Bu sizin kendinizi harika hissetmenizi sağlar mı? Kavrulmuş kabak tohumlarının yani kabak çekirdeğinin kalbinize çok iyi geldiğini bilseniz; bu sorulara cevabınız mutlaka 'evet' olurdu...

MAGNEZYUM DEPOSU
* Balkabağı tohumları sağlıklı yağlar içeren 'alpha-linolenic asit' (ALA) bakımından çok zengindir. ALA; modern diyetlerin hepsinde yeteri kadar olan Omega 3 yağ asitlerinden biridir. İltihaplanmayı azaltır damarları güçlendirir ve trigliseriti düşürür. (Bu sonuçları taze veya kavrulmuş cevizlerle de elde edebilirsiniz.)

* Balkabağı 'turuncu rengi' itibariyle 'beta karoten' bakımından çok zengindir. Yapılan araştırmalara göre bu özelliğiyle; kalp hastalıkları ve kansere sebep olan DNA zararını önler.

* Balkabağı tohumları ayrıca birçok kişinin yeteri kadar almadığı bir besleyici madde olan magnezyumu da bol miktarda içerir. Kaslarınız düzenli işleyişlerini yerine getirebilmek için magnezyuma ihtiyaç duyar.

* Yaklaşık 28.3 gramlık balkabağı tohumu tüketmek; günlük magnezyum ihtiyacınızın belli bir kısmını karşılar. Daha lezzetli sonuçlar alabilmek için tohumları zeytinyağı sarımsak veya biberle karıştırarak pişirebilirsiniz.

* Baharatlarla karıştırdığınız tohumları yağlı pişirme kağıdının üzerine serpin ve yaklaşık 130 derecelik bir fırında yarım saat pişirin. Altın rengini alınca ve kıtır kıtır bir kıvama gelince fırından çıkartın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Balkabağı Çekirdeği Kalbinizin Canı Ciğeri

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Sağlık & Sağlıklı Yaşam -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33