300 gr burgu makarna Tuz, karabiber 1 soğan 1 çorba kaşığı sıvıyağ 150 gr kızarmış hindi göğsü 200 gr garnitür (bezelye, havuç – hazır ürün, konserve) 4 yumurta 200 gr süt kreması 250 ml süt kalıp için yağ 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Hazırlanır:
1) Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp soğuk su ile durulayın. 2) Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısa bir süre daha kavurun. Kızarmış hindi göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. 3) Yumurtaları süt kreması, sütle karıştırın. Peynirin yarısını ekleyip tuz ve karabiber ekin. 4) Tepsiyi yağlayın. Makarna, garnitür ve hindi küplerini tepside karıştırın. Krema karışımını üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpip 30 dakika kadar pişirin.