veya konserve 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Su bardğı sıcak et suyu Yarım demet dereotu 1 Çorba kaşığı süt kreması 4-5 Dal maydanoz 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz, karabiber
· Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın.
· · 1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
· · Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın.
· · Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
· · Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
· · Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun.
· · Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.