Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Enginar Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Enginar Çorbası Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Enginar Çorbası Enginar Çorbası EmptyCuma Ocak 23, 2009 2:11 am

2 Adet taze enginar 40dk ** 4

veya konserve
2 Su bardağı su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Su bardğı sıcak et suyu
Yarım demet dereotu
1 Çorba kaşığı süt kreması
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber






· Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın.

· · 1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.

· · Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın.

· · Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.

· · Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.

· · Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun.

· · Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Enginar Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33