1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı şeker ½ kibrit kutusu kadar yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta (toprak sacı yağlamak için) 1 küçük paket tereyağ Aldığı kadar un
Yaş mayayı, şeker ve 1 bardak süt ile ezin. 1 bardak su ilave edin. İçine elenmiş un ve tuz koyarak sulu bir hamur yapın, üzerini bir tülbent ile örtün ve ılık bir yerde mayalandırın. Toprak saçı ısıtıp yumurta sarısını saça sürerek yağlayın. Mayalanan hamurdan kepçe ile alıp toprak saçın ortasına dökün ve kepçenin tersi ile hafifçe düzleyerek daire şeklinde yayın Her iki tarafını pişirince saçtan alıp tereyağı ile yağlayın ve servise sunana kadar yumuşak kalması için üzerini temiz bir bezle örtün. Akıtmayı pişirirken, her sefer sacı yumurta sarısı sürerek yağlamayı unutmayın.