Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Akıtma

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Akıtma Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Akıtma Akıtma EmptyCuma Ocak 23, 2009 2:06 am

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker
½ kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (toprak sacı yağlamak için)
1 küçük paket tereyağ
Aldığı kadar un





Yaş mayayı, şeker ve 1 bardak süt ile ezin.
1 bardak su ilave edin.
İçine elenmiş un ve tuz koyarak sulu bir hamur yapın, üzerini bir tülbent ile örtün ve ılık bir yerde mayalandırın.
Toprak saçı ısıtıp yumurta sarısını saça sürerek yağlayın.
Mayalanan hamurdan kepçe ile alıp toprak saçın ortasına dökün ve kepçenin tersi ile hafifçe düzleyerek daire şeklinde yayın
Her iki tarafını pişirince saçtan alıp tereyağı ile yağlayın ve servise sunana kadar yumuşak kalması için üzerini temiz bir bezle örtün.
Akıtmayı pişirirken, her sefer sacı yumurta sarısı sürerek yağlamayı unutmayın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Akıtma

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33