Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Anasonlu Simit

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Anasonlu Simit Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Anasonlu Simit Anasonlu Simit EmptyCuma Ocak 23, 2009 2:05 am

3 su bardağı un
1 küçük paket margarin
3 çorba kaşığı Pudra şeker
3 yumurta (1 yumurta akı üstü için)
1 tatlı kaşığı tane anason
1 limon kabuğunun rendesi
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Yeterince susam
1 tutam tuz






Anasonu yıkayıp bir fincan su ile kaynatıp süzün ve saklayın.
Unun ortasını açıp, anasonlu su, yağ, pudra şeker, 2 bütün yumurta, bir yumurta sarısı, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, tuz koyup güzelce yoğurun.
Bu hamurdan simitler şekillendirin.
Simitleri önce yumurta akına sonra susama batırıp fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altın rengine gelene kadar gevrek olarak pişirin.
10-15 dakika dinlendirip sıcak sıcak servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Anasonlu Simit

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33