Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Hamur KIzartma

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Hamur KIzartma Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Hamur KIzartma Hamur KIzartma EmptyCuma Ocak 23, 2009 2:05 am

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık süt
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un






Tüm malzemeleri çırpıp yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edin.
1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Bir parmak kalınlığında açın ve bir bardağın ağzı ile kesin.
Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.
Sıcak olarak servise sunun.
Hamurun kabarması için yağa attığınız hamurun bir yüzü iyice şişip kabardıktan sonra diğer yüzünü çevirmeniz gerekir yoksa tıkız ve sönük olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Hamur KIzartma

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33