5 su bardağı un 2 yumurta 1 su bardağı ılık süt 4 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı toz maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay bardağı zeytinyağı
Harcı için : ½ kg yağsız kıyma 1 çay bardağı su 2 domates 4 soğan ½ demet maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yeterince tuz, karabiber
Süt ve mayayı bir kapta karıştırıp yarım saat bekletin. Sonra yoğurt, yumurta, şeker ve zeytinyağı ekleyin. Bunlarında üzerine unu yavaş yavaş eklenip yoğurmağa başlayın. Sertçe bir hamur elde edin ve üzerini temiz nemli bir tülbent ile örtüp 1 saat dinlendirin. İçinin harcı için domates ve soğanları ufak küp küp doğrayın. Maydanoz ve biberleri kıyarak ekleyin. Sonra kıyma ve diğer malzemeleride harca ilave edin. Çok fazla su salarsa suyunu süzün. Hamurdan ufak parçalar alıp un serpilmiş bir yerde merdane yardımıyla çapı 150 cm kadar olacak şekilde açın. Buna harcını koyun ve yarım ay şeklinde (çiğ börek gibi) kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine muntazam olarak dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 45 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.