Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Sembusek

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Sembusek Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Sembusek Sembusek EmptyCuma Ocak 23, 2009 2:04 am

5 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı

Harcı için :
½ kg yağsız kıyma
1 çay bardağı su
2 domates
4 soğan
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yeterince tuz, karabiber






Süt ve mayayı bir kapta karıştırıp yarım saat bekletin.
Sonra yoğurt, yumurta, şeker ve zeytinyağı ekleyin.
Bunlarında üzerine unu yavaş yavaş eklenip yoğurmağa başlayın.
Sertçe bir hamur elde edin ve üzerini temiz nemli bir tülbent ile örtüp 1 saat dinlendirin.
İçinin harcı için domates ve soğanları ufak küp küp doğrayın.
Maydanoz ve biberleri kıyarak ekleyin.
Sonra kıyma ve diğer malzemeleride harca ilave edin.
Çok fazla su salarsa suyunu süzün.
Hamurdan ufak parçalar alıp un serpilmiş bir yerde merdane yardımıyla çapı 150 cm kadar olacak şekilde açın.
Buna harcını koyun ve yarım ay şeklinde (çiğ börek gibi) kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine muntazam olarak dizin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 45 dakika kadar pişirin.
Sıcak sıcak servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sembusek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33