Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Çiğ Börek

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Çiğ Börek Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Çiğ Börek Çiğ Börek EmptyCuma Ocak 23, 2009 2:04 am

1 kg un,
1 paket yaş maya,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 su bardağı ılık su.

İçi :
750 gr yağsız kıyma,
2 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
Yeterince tuz.






Mayayı ılık suda eritin.
Una, maya, tuz ve ılık su ilavesiyle yumuşakça bir hamur hazırlayın.
Ilık bir yerde 1 saat kabarmaya bırakın.
Bu arada içini hazırlayın ve tüm malzemeyi köfte yoğurur gibi yoğurun.
Mayalanmış hamurdan bir limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
Bezeleri bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Bir kaşık dolusu çiğ içi hamurun yarısına yayıp yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice bastırın.
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
Kağıt havlu üzerine çıkartıp yağının süzülmesini sağlayın.
Ayran ile sıcak sıcak servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çiğ Börek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33