½ çay bardağı ılık su 1 yemek kaşığı kuru maya 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 150 gr beyaz peynir ½ demet maydanoz 1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine sürülecek) Aldığı kadar un 1 tutam şeker 1 tutam tuz 1 avuç çörekotu
Bir kapta ılık su içinde şeker ve mayayı eritin Süt, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu koyup karıştırın Aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın Üstünü kapatıp ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırın Maydanozu ayıklayıp yıkayıp ince doğrayın Rendelenmiş beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın Mayalanan hamuru, toplam 16 ufak parçaya ayırıp 10 cm kadar çapında açın Parçaların yarısına peynirli harç koyup ay şaklinde kapatıp bastırarak kapatın. Fırın tepsisine dizip biraz daha mayalandırın Yumurtanın sarısına birkaç damla sıvı yağ ve iki çay kaşığı süt konup karıştırın Poğaçaların üstüne sürün. Üstlerine yeterli şekilde çörekotu serpin. Orta ısılı fırında altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ister 10 dakika bekletip sıcak olarak isterseniz soğuyunca servise sunun.