Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Ekmek Dolması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Ekmek Dolması Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Ekmek Dolması Ekmek Dolması EmptyCuma Ocak 23, 2009 2:02 am

250 gr çavdar unu
100 gr kepek unu
100 gr buğday unu
Yeterince ılık su
1 çay bardağı yoğurt
Yeterince tuz

İçi için :
750 gr kıyma
1 demek taze soğan
1’er demet maydanoz, nane, dereotu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı su
Tuz ve karabiber

Üstü üçün :
2 su bardağı et suyu
Yeterince yoğurt
4-5 diş dövülmüş sarımsak
Yeterince tuz

Servis için :
Kızgın sıvıyağa atılmış toz kırmızı biber






Bir kapta tüm unları karıştırın
Ilık suyu azar azar ilave edin
Yoğurup sertçe bir hamur elde edin
Mayalanması için yoğurt ve tuz ilave edin
Nemli bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin
Hamurdan portal büyüklüğünde parçalar koparın
Avucunuzun içinde yuvarlayın ve nemli bez örtüp 1 saat daha dinlendirin
Hamurları yağlanmış tepsisine aralıklı dizin
175 derece fırında 45 dakika kadar pişririn (kontrollü)
Ekmekler pişince soğuması için bir kenara koyun
Soğuyunca alt kısmının ortasını parmağınız ile delin ve içini boşaltın
İç için kıymayı kendi yağında kavurun (yağ eklerseniz çok ağır olur)
Taze soğanı incecik kıyıp ekleyin ve kavurmaya devam edin
Yine incecik kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi ilave edin
Bu arada, daha önce fırında kuruttuğunuz çıkan ekmek içlerini ilave edin ve güzelce ama güzelce karıştırın
Ekmeklerin içini bu malzeme ile doldurun
Unla suyu bulamaç hale getirip ekmeklerin altta delik olan kısmını yamayın ve tamir edin
Bu dolmaları şimdi çok çok az yağda yakmadan kızartın
Bir tencerede et suyu ve suyu kaynatın
Ekmekleri düz bir tabağa dizin ve tencerenin üzerine yerleştirin
Bir kepçe ile et suyundan alıp dolmaların üzerine gezdirin fazla su bırakın tekrar tencereye geri aksın
Dolmalar yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edin
Olunca dolmaları servis tabağına alın
Üstlerine sarımsaklı yoğurt dökün
En üstede biberli kızgın yağ gezdirip tabağı taze maydonoz ile süsleyin
Veee servise sunun
Çok zahmetli ama bir o kadarda güzel özel bir tarif
Afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Ekmek Dolması

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33