250 gr çavdar unu 100 gr kepek unu 100 gr buğday unu Yeterince ılık su 1 çay bardağı yoğurt Yeterince tuz
İçi için : 750 gr kıyma 1 demek taze soğan 1’er demet maydanoz, nane, dereotu 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı su Tuz ve karabiber
Üstü üçün : 2 su bardağı et suyu Yeterince yoğurt 4-5 diş dövülmüş sarımsak Yeterince tuz
Servis için : Kızgın sıvıyağa atılmış toz kırmızı biber
Bir kapta tüm unları karıştırın Ilık suyu azar azar ilave edin Yoğurup sertçe bir hamur elde edin Mayalanması için yoğurt ve tuz ilave edin Nemli bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin Hamurdan portal büyüklüğünde parçalar koparın Avucunuzun içinde yuvarlayın ve nemli bez örtüp 1 saat daha dinlendirin Hamurları yağlanmış tepsisine aralıklı dizin 175 derece fırında 45 dakika kadar pişririn (kontrollü) Ekmekler pişince soğuması için bir kenara koyun Soğuyunca alt kısmının ortasını parmağınız ile delin ve içini boşaltın İç için kıymayı kendi yağında kavurun (yağ eklerseniz çok ağır olur) Taze soğanı incecik kıyıp ekleyin ve kavurmaya devam edin Yine incecik kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi ilave edin Bu arada, daha önce fırında kuruttuğunuz çıkan ekmek içlerini ilave edin ve güzelce ama güzelce karıştırın Ekmeklerin içini bu malzeme ile doldurun Unla suyu bulamaç hale getirip ekmeklerin altta delik olan kısmını yamayın ve tamir edin Bu dolmaları şimdi çok çok az yağda yakmadan kızartın Bir tencerede et suyu ve suyu kaynatın Ekmekleri düz bir tabağa dizin ve tencerenin üzerine yerleştirin Bir kepçe ile et suyundan alıp dolmaların üzerine gezdirin fazla su bırakın tekrar tencereye geri aksın Dolmalar yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edin Olunca dolmaları servis tabağına alın Üstlerine sarımsaklı yoğurt dökün En üstede biberli kızgın yağ gezdirip tabağı taze maydonoz ile süsleyin Veee servise sunun Çok zahmetli ama bir o kadarda güzel özel bir tarif Afiyet olsun...