Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Kurban Kavurma

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Kurban Kavurma Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Kurban Kavurma Kurban Kavurma EmptyCuma Ocak 23, 2009 2:16 am

Kurban Eti
Kuyruk Yağı
(1 kg ete 100 gr kadar)
Tuz, karabiber, kekik






Kurban etini (mümkünse budunu) temizleyin ve kemiğini çıkartın.
Etin üzerinde bulunan zarı ve fazla yağını ayıklayın.
Arzu ettiğiniz büyüklükte kuşbaşı olarak doğrayın ve bir kenara bırakın.
Sonra kuyruk yağını alarak fındık büyüklüğünde doğrayın.
Kavurma tenceresine önce kuyruk yağını koyun.
Orta ateşte, kıtır kıtır olup, yağını bırakıncaya kadar çevirerek pişirin.
Sonra buna kuşbaşı parça etleri ekleyin.
Hafif ateşte kapağı kapalı olarak uzunca bir süre pişirin.
Et suyunu salıp tekrar çektikden sonra bir kaşıkla mutlaka karıştırın.
Kavurma pişipte ateşten almadan hemen önce, tuz ve karabiber ekip karıştırın.
Üzerine kekik serperek sıcak sıcak servise sunun.
Not : Bayram kavurmasının en önemli maddesi kurban eti olduğu kadar kuyruk yağıdır. Biraz ağır olsa da kuyruk yağı kavurmaya özel bir bayram ve kurban kokusu ve farklı bir lezzet verir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kurban Kavurma

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Ana Yemekler -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33