2-3 Adet küçük boy kelek 40dk ** 10 2-3 Adet sivri biber 1 Demet maydanoz 1 Baş sarmısak 1 Kahve fincanı sirke 1 Adet limon 1 Tatlı kaşığı tozşeker Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu
· Küçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyin.
· · Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün.
· · Eğer kavanozunuz küçükse içine sığabilecek parçalara bölün.
· · Tekrardan iyice yıkayın.
· · Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin.
· · İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayın.
· · Kabukları yukarı gelecek şekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp 4-5 saat bekletin.
· · Bu sürenin sonunda tekrar yıkayıp tuzlarını temizleyin.
· · Turşu kavanozunun dibine maydanozları koyun.
· · Kelek parçalarını sıkı sıkı yerleştirin.
· · Sivri biberleri bıçak ucu ile delip, keleklerin arasına yerleştirin.
· · Dilimlenmiş limonları ve sarmısakları yerleştirin.
· · Salamuru suyunu ; 1 litre suya 6 kaşık rafine kaya tuzu koyarak hazırlayın.
· · Keleklerin üzerini örtecek kadar hazıladığınız salamura suyunu dökün.
· · Suyun içine 1 kahve fincanı sirke ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin.
· · Zaman zaman suyunu savurup, üzerine biriken beyaz köpüğü kaşıkla alıp atın.
· · Savurma işlemi : Kavanoza tuzlu su döktükten sonra 2 gün bekletin.