Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Patlıcan Turşusu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Patlıcan Turşusu Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Patlıcan Turşusu Patlıcan Turşusu EmptyCuma Ocak 23, 2009 1:49 am

2 kg patlıcan 40dk ** 15
2 Adett havuç
10 Adet kereviz sapı ve yaprağı
1 Adet kök kereviz
15 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 Litre sirke
1 Kahve fincanı tuz






· Turşuluk küçük, çekirdeksiz patlıcanları sıcak suya atarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

· · Sudan çıkardığınız patlıcanların suyunu süzerek bir tepsiye koyun.

· · Patlıcanların üzerine küçük bir tepsi örtün ve bu tepsinin de üzerine herhangi bir ağırlık koyularak bastırılır (mesela su dolu bir tencere olabilir).

· · Böylece acı suların çıkmasını sağlayın.

· · Bu durumda bütün bir gece ve gündüz bırakılır.

· · Ertesi gün, patlıcanların uzunlamasına karınları yarın.

· · Bu arada patlıcanlara dolduracağınız iç hazırlanmış olmalıdır.

· · Sarmısakları dövün, kereviz yapraklarını kıyın, kök kerevizi soyup haşlayın.

· · Haşlanmış kök kerevizi küçük küçük kıyın ve hepsini birden pul biberle karıştırın.

· · Hamur haline getirdiğiniz içi parlıcanlara doldurun.

· · Kereviz saplarını ince ince bölerek ip haline getirin.

· · İp haline getirdiğiniz kereviz saplarıyla patlıcanları sarın.

· · Dolma patlıcanları kavanova yerleştirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Patlıcan Turşusu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Diğer Tarifleriniz... -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33