2 kg patlıcan 40dk ** 15 2 Adett havuç 10 Adet kereviz sapı ve yaprağı 1 Adet kök kereviz 15 Diş sarmısak 1 Çorba kaşığı kırmızı pul biber 1 Litre sirke 1 Kahve fincanı tuz
· Turşuluk küçük, çekirdeksiz patlıcanları sıcak suya atarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
· · Sudan çıkardığınız patlıcanların suyunu süzerek bir tepsiye koyun.
· · Patlıcanların üzerine küçük bir tepsi örtün ve bu tepsinin de üzerine herhangi bir ağırlık koyularak bastırılır (mesela su dolu bir tencere olabilir).
· · Böylece acı suların çıkmasını sağlayın.
· · Bu durumda bütün bir gece ve gündüz bırakılır.
· · Ertesi gün, patlıcanların uzunlamasına karınları yarın.
· · Bu arada patlıcanlara dolduracağınız iç hazırlanmış olmalıdır.