Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
[-İDLE-]
Administrator
Administrator
[-İDLE-]
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 32
Kayıt tarihi : 07/06/08
Mesaj Sayısı : 4208
Nereden : Ankara
Lakap : WeBmAsTeR
Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Vide
http://acemi.yiz.biz
MesajKonu: Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... EmptyPaz Ara. 28, 2008 11:15 pm

Hafif Akne (Sivilce) Tedavileri


Hafif akneler (sivilce) Topical jel(yüze sürülen) solüsyon ve losyonlarla tedavi edilir. Ekstra vitamin ve minerallerin kullanımının tedaviye faydası bulunmamıştır.

Kendiniz Neler Yapabilirsiniz;
-Yüzünüzü su ile hafif bir temizleyici sabun veya antiseptik jel kullanarak günde iki kez yıkayın
-Akne (sivilce) ürünlerini sadece akne üzerlerine nokta halinde değil tüm etkilelen alanlara yayarak uygulayın.
-Akne (sivilce) tedavi ajanları ilk 2-4 hafta kuruluk yaratabilir. Zamanla cilt bu reaksiyonları göstermez.
-Yağsız bir nemlendirici kuruma şikayeti için kullanılabilir.
-Yağlı kozmetikler, fondoten, krem ve güneş koruyucular kullanılmamalıdır.
Iyileşme 2-4 ay arasında olabilir.
-Şiddetli tahrişlerde tedavi bırakılmalı doktorunuzla görüşülmelidir.

* Hafif derecede ki Aknelerde genellikle topikal yani dışardan sürme şeklinde ilaçlar kullanılır .

Topikal Akne (Sivilce) İlaçları ;

Antiseptic Deri Temizleyicileri;
Örnek ; Sebamed Sabun , İmex Sabunu gibi ..
Antibiotikler;
Etken Maddesi = Clindamisin , Eritromisin
Örnek İlaçlar; Tetradox , Aknilox,Monodox gibi ..
Retinoidler(Soyucular):
Etken Madde ; Tretionin, Adapalene
Örnek İlaçlar ; Tretin, Acnelyse , Differin gibi ..

Orta Dereceli Aknede (Sivilce) Tedavi


Burda da topical ajanlar(yüze sürülen), yanısıra Oral(ağızdan alınan) tedavilerde uygulanır.

Antibiyotikler ;
Etken Maddesi ; Tetrasiklin, Eritromisin ,Doksisiklin
Örnek İlaçlar; Tetradox , Aknilox , Benzamycin ..
Kadınlarda Östrojen ve Antiandrojen Tedavilerde ; Diane 35 , Spirinololakton vb..
Tedaviye dirençli Aknede
Etken Maddesi; İsotretionin Olan İsotrexin.

Şiddetli Aknede (Sivilce) Tedavisi:

Şiddetli akne (sivilce) Ağızdan ilaçlarla tedavi edilir. Hasta mutlaka dermatolog kontrolünde olmalıdır.Pek çok hasta Oral isotretionin(Roaccutane,Zoretanin gibi.. ) ile tedavi edilir. Bu tedavi hasta için uygun değilse Uzun süreli antibiotikler .Kadınlarda ise antiandrojenler tedavi kullanılabilir.


Sivilce İzleri Tedavisi


Not: Leke tedavisinde en önemlisi doğru teşhistir.
-Sivilce sonrası kalan izler sivilce esnasında oluşan reaksiyonun yaygınlığı ve derinliğinin derecesine bağlıdır. Reaksiyonun şiddeti sivilce izlerinin tipini, derinliğini ve tipini belirler. Üç tipte iz vardır.

- Yüzeysel Sivilce İzleri
- Derin Sivilce İzleri
- Keloid

Yüzeysel Sivilce İzleri:

Eğer Derinin Yüzeysel Tabakaları etkilenirse yüzeysel izler kalır. Bu izler hafif kırmızı,pembe renkte ve çok az deriden çöküktür. Bazen kahverengi renkli değişiklikler de olabilir. Bu tür izler için çok derin işlemler gerekmez. Retinoik Asit(tretin,differin,acnelyse türevi), Meyve Asitlerinin Deriye Uygulanması Yüzeysel peeling işlemleri bu tür izleri giderebilir.

Derin Sivilce İzleri


- Bu tür izlerde derinin alt tabakaları etkilenir. Deriden oldukça çökük, başlangıçta kırmızı , zaman içerinde beyaz renkte derin izlerdir. Bu tür izlerde daha farklı ve derin işlemler yapılarak bir dereceye kadar düzelme sağlanabilir.

- Derin Sivilce İzleri - Icepick skar ;
Icepick skar buz kıracağı ile delinmiş gibi gözüken dar, keskin sınırlı bir sivilce izidir. Genellikle 2 mm' den dardır. İzin derinliği derinin alt dokularına ve yağ dokusuna kadar gider. Icepick skar lazer ile cilt soyma ve dermabrazyon gibi iz tedavilerine uygun değildir çünkü çok derindir.

- Derin sivilce izleri- Boxcar skar ;
Boxcar (yük vagonu) skar yuvarlak veya oval şekilli, keskin dikey kenarlı deriden çökük izlerdir. Icepick skardan farkı, izin dibi sivri değildir. Yüzeysel boxcar skar 0.1-0.5 mm derinliktedir. Bu tür izler derin soyma teknikleri ile iyileşebilir. 0.5 mm den daha derin izler derin soyma tedavilerinin dışındaki diğer teknikler uygulanmalıdır

- Derin sivilce izleri - Rolling skar ;
Rolling (dalgalı) skar normal görünümlü üst derinin , alt tabakalar tarafından çekilmesi sonucu oluşur. Bu yüzden deri dalgalı görünür. Rolling skar subsizyon tekniği dışındaki tedavilerle iyileşmez.

Keloid ;

Nadiren bazı kişilerde sivilce bölgesinde fibroblastların ( kollajen üreten hücreler) fazla çalışması nedeni ile deriden yukarı doğru büyüyen kabarık yara dokusu yani keloid oluşur. Daha çok erkeklerde gövde bölgesinde görülür.

Güncel Sivilce İzi Tedavileri ;
* Topikal Tedaviler ; Tretin , Acnelyse , Differin gibi Retinoik Asit ve Tretinoin etken maddesi içeren ilaçlar.

Diğer Başlıca Tedavi Şekilleri ;
1- Karboksiterapi ;
-Karbondioksit (CO2) gazının tedavi amaçlı derialtına enjekte edilerek dolaşımın ve dokudaki bölgesel metabolizmanın hızlandırılması ve yenilemesi işlemidir.

2- Dermabrazyon , Mikrobrazyon ;
- Mekanik olarak derinin yüzeysel tabakasının bir nevi tıraşlama ile uzaklaştırılması, pigment lekelerinin yok edilmesi, yara ve sivilce izlerinin azaltılması, ince kırışıklıkların düzeltilmesi amacıyla kullanılan bir yöntemdir)

3- Kimyasal Peeling ;
- Kimyasal peeling sistemindeki temel amaç, cildin hasar görmemiş, sağlıklı cilt tabakasının üstündeki hasarlı tabakayı kaldırmak, hasar görmemiş tabakayı ortaya çıkartmak ve canlandırmaktır. sonuç ise daha sağlıklı, daha pürüzsüz ve daha canlı bir cilttir

4- Photolazer ;
-Işık tedavisi sayesinde hem sivilce izlerinde iyileşme, aynı zamanda lekeleri tedavi etme, kılcal damarları geçirme ve ciltte antiaging etki yaratırlar. Cilt yüzeyi düzgünleşir, cilt daha kalın ve daha sağlıklı görünür.

5- Lazer Tedavileri ;
* Fraksiyonel Lazer ;Bu lazer sistemi ile izin derinliklerine kadar lazer ışını gönderilmesi hedeflenir. Bu ışın kötü iyileşmiş bu dokuya uygulandığında bir kısmını yakarak eritir.
Fraksiyonel Lazer Nerelerde kullanılır ;
-Akne , sivilce , ameliyat , yanık ve yara izleri
-Gebelik ve doğum sonrası çatlakları
-Cilt kırışıklıkları
-Yaşlılık ve güneş lekeleri
-Cilt Sıkılaştırma ve gençleştirme

6-İPL Tedavisi ;
-IPL tedavisinde flash lambasından yoğunlaştırılmış görünürbir ışık üretilir. IPL cerrahi olmayan bir tedavi yöntemidir.
Kullanıldığı Alanlar ;
-Damarsal deri hastalıkları
-Koyu renkli lekeler
-Epilasyon

7-Kryoterapi ;
- Sıvı azot ile dondurma tedavisi, buz tedavisi..

8-Dolgu maddeleri ;
-Sivilce izler elverişli ise yapılan dolgu madde enjeksiyonları oldukça yüz güldürücü sonuçlar verebilirler. Tedavi yöntemlerini seçerken iz derinliği, cilt rengi oldukça önemli. Bazen tek bir yöntem tercih edilirken bazen kombine tedaviler daha iyi sonuçlar verebilir. Yüzeysel izlerde başarı şansı %80-%100 arasında değişirken, derin izlerde başarı %40-%70 arasında değişir. Önemli olan doğru uzmanlara başvurarak tedavi seanslarınızı düzenli devam etmeniz.

Kaynak Olarak ; Dermatoloji Sitelerindeki bilgileri birleştirdim..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
[-İDLE-]
Administrator
Administrator
[-İDLE-]
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 32
Kayıt tarihi : 07/06/08
Mesaj Sayısı : 4208
Nereden : Ankara
Lakap : WeBmAsTeR
Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Vide
http://acemi.yiz.biz
MesajKonu: Geri: Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... EmptyPaz Ara. 28, 2008 11:18 pm

Ek Olarak Sivilce Tedavisinde En Çok kullanılan İlaç Roaccutane Hakkında Biraz Bilgi ;

DİPNOT ; İlk Önce Roaccutane Kullanan İlk Halleri Ve Tedavi Sonraki Hallerinin Resimlerini Koyayım ;

Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... 62423948jl9.thSivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... 46428094bm8.thSivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... 49452142tc9.th
Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... 74237719sh3.thSivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... 33203706fe6.th



- ROACCUTANE piyasaya ilk olarak ne zaman sürülmüştür ve bu tarihe kadar kaç kişi tarafından kullanılmıştır?

İlk olarak İngiltere’de 1982 yılında ruhsat verilen ROACCUTANE, dünya genelinde yaklaşık 11 milyon insan tarafından başarıylakullanılmıştır ve Ölüm , Böbrek ,Karaciğer Yetmezliği gibi bi durumla karşılaşılmamıştır.

- ROACCUTANE nasıl etki eder?

ROACCUTANE akneye neden olan dört faktörü etkilemektedir. Ciltteki sebum üretimini dramatik olarak azaltır. Duktal hiperkeratinizasyonu azaltır ve böylece siyah ve beyaz noktalar gibi iltihabi olmayan lezyonların oluşumu azalır ve antibiyotik olmamasına rağmen bakteri miktarında da önemli ölçüde azalmaya yol açar. Ayrıca kompleks mekanizmalarla enflamasyon ve kızarıklığı azaltır.

- Herhangi bir etki görülmeden önce ne kadar zaman geçer?

Genellikle tedavi başladıktan birkaç hafta sonra ciltteki yağlanmada ve yeni akne gelişiminde azalma görülmelidir. İzleyen birkaç haftanın sonrasında ise akne çok daha iyi olacaktır.

Ancak yüzdeki lezyonlar sırt ve göğüstekilerden daha hızlı temizlenme eğilimindedir. Dört aylık bir ROACCUTANE küründen sonra pek çok hastada akne tamamen iyileşmektedir.

ROACCUTANE kürlerinin tekrarlanması güvenli midir ?

Spesifik çalışmalar yapılmamış olmakla birlikte, Staintorh ve arkadaşları izotretinoinin tekrarlanan kürlerinin ilave veya dirençli yan etkilere yol açmadığını bildirmişlerdir.

Tedavi kürünün tekrarlanması gereğinin doğması olasılığını artıran faktörler, düşük doz başlangıç izotretinoin tedavisi, kapalı komedonal akne, şiddetli akne, yaş ve uzun süreli akne öyküsünü kapsar. Tekrarlanan tedavi kürlerine cevabın aynı düzeyde, yaklaşık % 80-90’da kalması, tekrarlanan kürlere tolerans gelişmediğini düşündürmektedir.

- İzotretionin nasıl metabolize edilir?

Total plazma klirensi = 10-35 saat

Böbreklerde temizlenen fraksiyon % 1' den az

Metabolize edilme oranı % 90' dan fazla

Oral biyoyararlanım % 25' den fazla

- ROACCUTANE’nın son dozunun alınmasından ne kadar sonra izotretinoin vücuttan temizlenmektedir?

Tüm metabolitlerinin yarı ömürlerine bağlı olarak bir ay

- ROACCUTANE’nın kimyasal ve fiziksel özellikleri nedir?

Kolay tutuşan, yanıcı özellikte bir katıdır. Suda erimez, atmosferik oksijen ve ışığa çok duyarlı bir maddedir.

- Hastada yutma sorunu varsa kapsüller açılabilir mi?

Retinoidler suda erimediklerinden ve ışıktan etkilendiklerinden dolayı bu şekilde doğal bir süspansiyon yapabilmek mümkün değildir. Ancak bazı merkezler, yutma problemiyle karşılaşıldığında, hastalara kullanımdan hemen önce kapsüllerin açılmasını ve içeriğinin yiyeceklerle beraber alınmasını önermektedirler. ROACCUTANE kapsüllerinin içinde limon kesiği benzeri bir form vardır.

Alternatif olarak, kapsül temiz bir iğne ile delinerek içeriği direk olarak ılık süte sıkılarak boşaltılabilir. Hasta hızla karıştırılan sütü hemen içmelidir. Bir parça acı olan bu tat, sütün miktarı içebildiği kadar artırılarak hasta tarafından tolere edilebilir hale getirilebilir. Zorlu bir işlem olmakla birlikte birkaç günlük pratiğin sonunda kapsül içeriğinin tamamını çıkarmak mümkün olacaktır.

İlacın biyoyararlılığının ve etkinliğinin değişmeyeceği düşünülmekle birlikte bu işlem ile ilgili yayın bulunmamaktadır ve bu yöntemin bilimsel geçerliliğini destekleyen veri yoktur.

- ROACCUTANE kapsüllerindeki jelatin hayvanlardan mı elde edilmiştir?

Evet; domuzdan değil inekten elde edilmiştir.

- ROACCUTANE Çöliak hastalarında doz problemlerine neden olabilecek nişasta içerir mi ?

Hayır. Kapsül duvarının % 70' ini oluşturan Karion 83, mısır nişastasından elde edilen bir dekstroz ürünüdür.

- Böbrek yetmezliği olan hastalarda ROACCUTANE kullanılabilir mi?

ROACCUTANE böbrek yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir. Böbrek yetmezliği olan hastalar ROACCUTANE ile yapılan klinik çalışmalara dahil edilmemektedir. ROACCUTANE’nın bu hastalarda kontrendike olmasının temel nedeni bu tip hastalarda ilacın kullanımına ilişkin çok az veriye sahip olmamızdır.

Literatürden alınan verilere göre ROACCUTANE' ın, immünsüpresif tedavi alan transplant hastaları da dahil böbrek yetmezliği olan hastalara, semptomları azaltmak için yeterli olan dozlarda, bazı önlemler alınarak kullanılabileceği:

Doz küçük miktarlarla başlanarak düzenli olarak artırılır. 0,3 mg/kg veya 0,5 mg/kg/gün dozlarla başlanıp klinik etkinin görüleceği ve iyi tolere edilen dozlara çıkabileceği; Kan lipidleri, transaminazlar, renal parametreler gibi biyolojik parametrelerin sık kontrolünün zorunlu olduğu; Parametrelerden biri normal sınırların dışına çıktığında ilacın hemen kesilmesi gerektiği;önerilmektedir.

- ROACCUTANE Crohn hastalığında reçete edilebilir mi?

Bu tür hastaların dikkatle ele alınması ihtiyacını yansıtacak biçimde mevcut verilerde kolit izotretinoin tedavisinin olası yan etkilerinden biri olarak bildirilmektedir. Ancak iritabıl barsak hastalığı, kolit veya Crohn hastalığında ROACCUTANE kullanımı MacDonald Hull ve Cunliffe (1989) (ROACC853) ve Godfery ve James (1990) (ROACC 902) tarafından bildirilmiştir. 0,7 -1mg/kg/gün dozda izotretinoin alan yedi hastanın sadece birinin hastalığında alevlenme gözlenmiştir.

- Hastada ciddi akne alevlenmesi (acne flare) veya akne fulminans gelişirse ne olur?

Akne fulminans genellikle hafif ve orta şiddette akne vulgaris zemininde oluşur. Akne fulminans çok şiddetli akne konglabata’ya benzeyen ağır bir akne türüdür. Skarlaşma kaçınılmazdır ve özellikle tedavi edilmeyen durumlarda ciddi kozmetik bozukluklara yol açabilir.

ROACCUTANE’nın akne fulminansta kullanımı ile ilgili şu faktörler düşünülmektedir.

ROACCUTANE akne fulminans agreve edebilir veya indükleyebilir ve bu durum dozun azaltılmasını veya tedavinin sonlandırılmasını gerektirebilir.

Akne fulminanslı hastalarda, hastalığın akut inflamatuar fazı antibiyotikler, prednizolon ve son olarak cerrahi uygulamalar ile kontrol altına alınmalı, relapsın önlenmesinde ROACCUTANE uygulanması bu aşamadan sonra düşünülmelidir.

ROACCUTANE ve kortikosteroidler arasında bilinen herhangi bir etkileşim yoktur. Kortikosteroidlerle birlikte kullanım tedaviye yardımcı olabilir ve bu uygulama kontrendike değildir.

-ROACCUTANE tedavisi sırasında görülen kemik-iskelet sistemi problemleri nelerdir?

Çocuklarda erken epifiz kapanması dışında, izotretinoin tedavisinde, hiperosteoz, servikal ve lomber vertebralarda osteofit oluşumu ve tendon ve/veya ligamanlarda kalsifikasyon oluşumunu içeren çeşitli iskelet sistemi değişiklikleri görülebilir.

Literatürde iskelet değişikliği bildirilen vakaların büyük bölümü Darier hastalığı tedavisinde olduğu gibi uzun süreli izotretinoin kullanan hastalardır. Güncel olarak önerilen dozlarda tedavi alan hastaları kapsayan iki prospektif çalışmada yalnızca minimal kemik değişiklikleri bildirilmiştir.

1999 yılında Leachman ve arkadaşları tarafından gerçekleştirilen çalışmada 6 ay süreyle (standart tedavi onaltı haftadır) 1 mg/kg izotretinoin alan hastalarda kemik dansitesinde ortalama % 4.4 oranında azalma tespit edilmiştir.

- ROACCUTANE ve ağda (wax epilation) arasında sorun var mı?

“Cilt ve mukus dokusu en çok etkilenen bölgelerdir. Ciltteki kuruluk, pullanma, eritem (özellikle yüzde) ve kaşıntı ile ilişkili olabilir. Cildin hassasiyetinin arttığı tesbit edilmiştir ve friksiyonel travma sonucu epidermal büller oluşabilir.”

-Tetrasiklinleri kullanmayı bıraktıktan ne kadar süre sonra ROACCUTANE kullanılabilir?

Tetrasiklinlerin kullanımından ve ROACCUTANE kullanımından sonra az sayıda selim intrakraniyal basınç artışı vakası gözlenmiştir. Tetrasiklinlerle ek tedavi bu yüzden kontrendikedir. Eğer bir hasta tetrasiklin kullanıyorsa, ROACCUTANE’a başlamadan önce tetrasiklinin 4-5 yarı ömrü süresi kadar beklenmesi gerekmektedir. Örneğin minosiklinin yarı ömrü 11-26 saattir ve ROACCUTANE tedavisine başlamak için 5-6 gün süre gerekmektedir.

-ROACCUTANE kullanırken alkol alınabilir mi?
ROACCUTANE kullanmayı bıraktıktan ne kadar süre sonra alkol alınabilir?


ROACCUTANE kullanımı süresince alkol tüketimi kontrendike değildir ama düzenli alkol kullanımı konusunda bir uyarı bulunmaktadır.

İzotretinoin bazı hastalarda alkolün kan düzeylerini yükseltebileceğinden alkollü içecek içilmemesi ya da içilen miktarın azaltılması önerilmektedir. Core Data Sheet’te ise “ROACCUTANE tedavisi gören hastaların karaciğer fonksiyonları ve kan lipidleri tedaviden önce, kullanımdan 1 ay sonra ve daha sonraki 3 aylık dönemlerde ölçülmelidir” ifadesi kullanılmıştır. Buradan hareketle, yüksek lipid düzeyi riski taşıyan hastalar uyarılmalı ve hastalara temel olarak “eğer içmek zorundaysalar, bunu kararında yapmaları” söylenmelidir.

Soria ve ark. alkol alımının izotretinoinin etkisini azalttığını gösteren bir vakaya işaret etmiştir. Alkol kullanmayan eski bir alkolik günde 60 mg izotretinoin ile tedavi ediliyordu. İki hafta süresince tekrar alkol almaya başladı. Bunun üzerine cildindeki lezyonlar tekrar ortaya çıktı ve ilaca bağlı yan etkiler azaldı. Alkol almayı bıraktığında bu senaryonun tam tersi oldu. Sebepleri tam olarak bilinmemekle beraber, bir senaryoya göre, alkol izotretinoin metabolizmasından sorumlu karaciğer mikrozomal enzimlerini kısa süreli olarak indükleyerek izotretinoinin terapötik ve yan etkilerinin azalmasına yol açmış olabilir. Bu etkileşimin genel önemi bilinmemektedir.

- ROACCUTANE ile birlikte antibiyotikler alınabilir mi?

İntrakraniyal basınç artışı riskinden dolayı ROACCUTANE ile birlikte kullanılmaması gereken tetrasiklinler dışındaki tüm antibiyotikler ROACCUTANE ile birlikte kullanılabilir.

- ROACCUTANE, AIDS(HIV) tedavisinde kullanılan ilaçlarla etkileşime girer mi?

İzotretinoin’in nasıl metabolize edildiği kesin olarak bilinmemektedir ve CYP3A4’ü kullanıp kullanmadığına dair araştırmalarla ilgili bir yayın yoktur. Benzer olarak izotretinoin ve AZT, 3TC arasında etkileşime dair hem bizim veritabanımızda hem de ilaç gözetimi güvenlik veritabanında herhangi bir bildirim yoktur.

Ancak, saquinavir’in metabolizmasının karaciğerdeki metabolizmanın %90’ından fazlasından sorumlu olan CYP3A4 spesifik izoenzimi üzerinden sitokrom P450 aracılığıyla gerçekleştiğini bilmekteyiz. Ritonavir de metabolizması esnasında çok sayıda majör sitokrom enzimini kullanır. Bu yüzden, saquinavir/ritonavir ve metabolizmasında bu izoenzimleri kullanan diğer ilaçlar arasında bir etkileşim olabilir.

Bir yayında (Padberg J et al.; Drug Interaction of Isotretinoin and Protease Inhibitors. AIDS, 1999, 13:284-5) proteaz inhibitörleri almakta iken, izotretinoinin toksik düzeylerine ait klinik bulgular geliştiren bir hasta bildirilmiştir. Akne tedavisinin değiştirilmesinden dört hafta sonra bulgular ortadan kalkmıştır. Yayının yazarları bu ilişkide iki olası mekanizma önermişlerdir:

1. HIV proteaz inhibitörlerinin sitokrom izoenzim sistemi üzerindeki baskılayıcı etkilerine bağlı olarak metabolizmadaki azalma.
2. Hücre içindeki (intraselüler) izotretinoine bağlanan CRABP-1’in proteaz inhibitörleri ile hücreler arası (interselüler) blokajı.

Bu yayında izotretinoinin HIV proetaz inhibitörleri ile uyumlu olmayan ilaçlar listesine dahil edilmesi gerekebileceği sonucuna varılmakla birlikte, bu tür etkileşime dair bildirilmiş tek olgu budur.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
3f3
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
3f3
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 34
Kayıt tarihi : 19/08/08
Mesaj Sayısı : 3386
Nereden : ankara/ napcan gelcen mi? :D
Lakap : Efelerin EFEsi
Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Geri: Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... EmptyPtsi Ara. 29, 2008 11:52 am

ben bu tür ilaçlara inanmıyorum yha ama gerçi artık gerek duymuyorum ama nese
emeğe saygı tşkler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Geri: Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... EmptyPtsi Ara. 29, 2008 9:09 pm

bende ....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
3f3
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
3f3
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 34
Kayıt tarihi : 19/08/08
Mesaj Sayısı : 3386
Nereden : ankara/ napcan gelcen mi? :D
Lakap : Efelerin EFEsi
Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Geri: Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... EmptyÇarş. Ara. 31, 2008 5:40 pm

Allah siwilcesi alana yardım etsin ne diyim Very Happy:D:D
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
[-İDLE-]
Administrator
Administrator
[-İDLE-]
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 32
Kayıt tarihi : 07/06/08
Mesaj Sayısı : 4208
Nereden : Ankara
Lakap : WeBmAsTeR
Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Vide
http://acemi.yiz.biz
MesajKonu: Geri: Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... EmptyÇarş. Ara. 31, 2008 5:42 pm

Amin! derim Cool
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
3f3
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
3f3
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 34
Kayıt tarihi : 19/08/08
Mesaj Sayısı : 3386
Nereden : ankara/ napcan gelcen mi? :D
Lakap : Efelerin EFEsi
Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Geri: Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... EmptyÇarş. Ara. 31, 2008 5:43 pm

Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Geri: Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler... EmptyÇarş. Ara. 31, 2008 6:56 pm

Bende pek yok ama AMİNNNN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sivilce,Sivilce İzi Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler...

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Sağlık & Sağlıklı Yaşam -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33