Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Bohçada Pilav

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Bohçada Pilav Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Bohçada Pilav Bohçada Pilav EmptyC.tesi Ara. 20, 2008 4:40 pm



Malzemeler:
- 500gr. haşlanmış tavuk eti
- 1 su bardağı pirinç,
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- 2-3 adet yufka,
- Tuz, karabiber,
- 1 su bardağı tavuk suyu,
- 1 adet havuç.

Yapılışı:
Dolmalık fıstığı, pirinci ve kuş üzümünü tereyağında kavurun. Havucu
rendeleyip ilave edin. 1.5 bardak su ilave edip, pilavı pişirin. Tavuk
etlerini ilave edin. Yufkaları dört parçaya bölün.Yağlanmış bir tepsi
içine yerleştirerek içine yeteri kadar pilav doldurup, yufkanın
kenarlarını pilavın üstüne örtün. Üzerlerine biraz yağ sürüp yufkanın
yuuşak olması için bir yemek kaşığı kadar da tavuk suyundan dökün. Orta
hararetli fırında20-25 dk.kadar pişirdikten sonra,kalan tavuk suyunu
böreğin üzerine kaşıkla serpin. Böreği sıcak ama kapatılmış fırında
5-10 dakika suyunu çekinceye kadar bekletin. Sıcak servis yapın.
Kuzu eti ile de denenebilir ama tavukla daha lezzeti oluyor.Bir de
tarifte tarçın vardı, ben tarçını sevmediğimiz için
kullanmadım..Sevenler öyle de deneyebilirler..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bohçada Pilav

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Ana Yemekler -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33