Malzemeler: - 500gr. haşlanmış tavuk eti - 1 su bardağı pirinç, - 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, - 1 yemek kaşığı kuş üzümü, - 3 yemek kaşığı tereyağ, - 2-3 adet yufka, - Tuz, karabiber, - 1 su bardağı tavuk suyu, - 1 adet havuç.
Yapılışı: Dolmalık fıstığı, pirinci ve kuş üzümünü tereyağında kavurun. Havucu rendeleyip ilave edin. 1.5 bardak su ilave edip, pilavı pişirin. Tavuk etlerini ilave edin. Yufkaları dört parçaya bölün.Yağlanmış bir tepsi içine yerleştirerek içine yeteri kadar pilav doldurup, yufkanın kenarlarını pilavın üstüne örtün. Üzerlerine biraz yağ sürüp yufkanın yuuşak olması için bir yemek kaşığı kadar da tavuk suyundan dökün. Orta hararetli fırında20-25 dk.kadar pişirdikten sonra,kalan tavuk suyunu böreğin üzerine kaşıkla serpin. Böreği sıcak ama kapatılmış fırında 5-10 dakika suyunu çekinceye kadar bekletin. Sıcak servis yapın. Kuzu eti ile de denenebilir ama tavukla daha lezzeti oluyor.Bir de tarifte tarçın vardı, ben tarçını sevmediğimiz için kullanmadım..Sevenler öyle de deneyebilirler..