600 gr patates Tuz, karabiber 1 soğan 2 diş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvıyağ 650 gr ıspanak 200 gr süt kreması Kalıp için yağ 4 yumurta 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Hazırlanır:
1) Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın. 2) Bu arada soğan ve sarmısağın kabuklarını soyup incecik doğrayın. Oval tencerede kızgın yağda kavurun. Ispanağı ekleyip kısık ateşte üzeri kapalı olarak 7 dakika kadar pişirin. 3) Fırını 175 derecede önceden ısıtın. 50 gr süt kremasını ıspanağa ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ıspanağın biraz çekmesini bekleyin. 4) Patateslerin suyunu süzün. Kabuklarını soyup 5 mm kalınlığında dilimleyin. Fırın kabını yağlayıp patatesleri ekleyin. Ispanağı da ilave edip eşit miktarda kaba yayın. Ispanağa 4 tane çukur açın ve yumurtaları bu çukurların içine kırın. Artan süt kreması ve peyniri ıspanağın üzerine paylaştırıp fırında 175 derecede 30 dakika pişirin. Ardından servis yapın.