Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

BALIK SUYU

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
BALIK SUYU Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: BALIK SUYU BALIK SUYU EmptyC.tesi Ara. 20, 2008 4:23 pm


Kullanılacak malzeme:

12 bardak (3 lt) su,

2,5 kg kadar balık başı, kuyruğu ve kemiği,

1 büyük havuç,

1 büyük soğan,

1 demet maydanoz,

yarım sap pırasa,

yarım demet kereviz yaprağı,

1 diş sarmısak,

1 çorba kaşığı tuz.



Yapılışı: Küçük parçalara kesilmiş ve yıkanmış havuç, kabukları soyulmuş soğan, pırasa, 1 demet maydanozla yarım demet kereviz
yaprağı, sarmısak ve küçük parçalara kesilmiş beyaz etli herhangi bir
balığın baş, kemik ve kuyrukları bir tencereye konur ve üstü açık
olarak ateşe oturtulur. Su ısındıkça yüzeyinde beliren köpükler delikli
bir kepçeyle alınıp atılır. Köpükler tükendikten sonra tencerenin
kapağı örtülür ve birbu-çuk saat kadar kaynatılır. Bu sürenin sonunda
kemikler delikli bir kepçeyle tencereden alınır. Suyun 7-9 bardak kadar
olması gerekir. îyi bir balık suyu elde etmek için balığın bir
buçuk-iki saat kaynatılması gerekir. Bu kadar uzun bir süre pişen
balığın ise lezzeti güzel olmadığından ve başka bir yerde de
kullanılamayacağından balık suyu için genellikle balık başı, balık
kuyruğu ve balık kemikleri kaynatılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

BALIK SUYU

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33