Konu: Ankara Film Festivali törenle açıldı C.tesi Kas. 15, 2008 11:57 pm
Emek ödülü ilk Kültür Bakanı Talat Halman'a, Onur ödülü tiyatrocu Haluk Bilginer'e
13. Ankara Uluslararası Film Festivali görkemli bir törenle açıldı. Festivalde İlk Kültür Bakanı Talat Halman Emek ödülüne, tiyatrocu Haluk Bilginer de Onur ödülüne layık görüldü.
13. Ankara Uluslararası Film Festivali Operada düzenlenen bir törenle açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açılışa eşi Gülten Günay ile birlikte katıldı. Sunuculuğunu Tayfun Talipoğlu'nun yaptığı geceye birçok tiyatro sanatçısı ve büyükelçi de katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay burada yaptığı konuşmada, restorasyonu tamamlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının açılışını birkaç gün önce yaptıklarını hatırlatarak, Opera sahnesininde aynı kuruluş tarafından yakın bir zamanda restore edileceğini söyledi.
Festivale heyecanla geldiğini anlatan Bakan Günay, "Bir akşam televizyonda aslan köylülerin gösterisine rastladım. Burada sadece kadınlar sahneye çıkıyor ve erkek rollerini de kadınlar oynuyor. Kendi yaşamlarından kesitler sunuyorlar. O gece onlarını bulup nasıl yaptıklarını öğrenmeye çalıştım. Bu yıl beni alkışlarken heyecanladıran bir oyundu. Haldun Taner'in de söylediği gibi tiyatro gerçekten bir heves" dedi. Günay önümüzdeki yıllarda Başkent'in yeni ve daha görkemli salonlarda oyunların sergileneceğini söyledi. Festivalde İlk Kültür Bakanı Talat Yalman'a 'Emek' ödülü, tiyatrocu Haluk Bilginere de 'Onur' ödülü verildi. Yalman ve Bilginer ödülünü Bakan Günay'ın elinden aldı. Emek ödülüne layık görülen İlk Kültür Bakanı Talat Yalman'ın oyuncu olmak için yaptığı çalışmaları espirili bir dille anlatması salonda neşeli anlar yaşattı. Gecede Onur Ödülü alan tiyatrocu Haluk Bilginer de tiyatronun büyük bir heves olduğunu ve bu heves olmadan tiyatronun yapılamayacağını söyledi.
Konu: Geri: Ankara Film Festivali törenle açıldı Paz Kas. 16, 2008 6:48 pm
verdigin bilgiler için tşk ben bir sinema ve tiyatro sever olarak çok faydalandım.....