Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Pazılı Börek (16 parça)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
KaranLık
Co-Admin
Co-Admin
KaranLık
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 32
Kayıt tarihi : 12/02/09
Mesaj Sayısı : 5386
Nereden : DüşLerin İçinden
Lakap : (Küb)
Pazılı Börek (16 parça) Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Pazılı Börek (16 parça) Pazılı Börek (16 parça) EmptyPtsi Tem. 27, 2009 2:58 pm

Pazılı Börek (16 parça)
Pazılı Börek (16 parça)

MALZEMELER
500 gr margarin
700-750 gr. böreklik un
Yarım limon suyu
1 bardaktan biraz daha az su
1 çimdik tuz
1 kg. pazı
1 adet kuru soğan
100 gr. kıyma kırmızı toz biber

Fırınınızı 180 derece ye ayarlayın. Bir kapta su un limon suyu ve tuzu yoğurun. Disk haline
getirip 30 dk dinlendirin. Sonra mermer bir tezgaha hamuru alıp 20 cm gibi açın ve içine oda
sıcaklığındaki margarini koyup bohça gibi katlayın. Beş altı kez içi içe bohça gibi katlayarak açın.
Tekrar katlayıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Bu arada pazıları yıkayıp kaynayan tuzlu
suya atın ve 3 dk. kadar bekletin. Suyunun süzülmesi için kevgire alın. Bir tavada yemeklik
doğranmış soğanı soteleyin içine kıymayı ekleyin. İyice kavrulunca tuzunu biberini arzunuza göre
ekleyin ve pazıları içine atıp iyice kavurun. Dinlenmiş hamurunuzu 2-3mm kalınlığında açın. Ortadan
artı şeklinde daha sonra her bir parçayı 4 eşit parça olmak üzere 16 adet uzun üçgen parça elde
edin. Bu parçaların her birinin geniş kenarına pazılı içten koyup sigara böreği gibi içine su
serperek sarın. Fırın tepsisini yağlayıp düzgünce sıralayın ve üzerine yumurta sarısıyla çörek otu
serpip 45dk kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Pazılı Börek (16 parça)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33