MALZEMELER 500 gr margarin 700-750 gr. böreklik un Yarım limon suyu 1 bardaktan biraz daha az su 1 çimdik tuz 1 kg. pazı 1 adet kuru soğan 100 gr. kıyma kırmızı toz biber
Fırınınızı 180 derece ye ayarlayın. Bir kapta su un limon suyu ve tuzu yoğurun. Disk haline getirip 30 dk dinlendirin. Sonra mermer bir tezgaha hamuru alıp 20 cm gibi açın ve içine oda sıcaklığındaki margarini koyup bohça gibi katlayın. Beş altı kez içi içe bohça gibi katlayarak açın. Tekrar katlayıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Bu arada pazıları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve 3 dk. kadar bekletin. Suyunun süzülmesi için kevgire alın. Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı soteleyin içine kıymayı ekleyin. İyice kavrulunca tuzunu biberini arzunuza göre ekleyin ve pazıları içine atıp iyice kavurun. Dinlenmiş hamurunuzu 2-3mm kalınlığında açın. Ortadan artı şeklinde daha sonra her bir parçayı 4 eşit parça olmak üzere 16 adet uzun üçgen parça elde edin. Bu parçaların her birinin geniş kenarına pazılı içten koyup sigara böreği gibi içine su serperek sarın. Fırın tepsisini yağlayıp düzgünce sıralayın ve üzerine yumurta sarısıyla çörek otu serpip 45dk kadar üzeri kızarana kadar pişirin.