Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

ŞİRKETLERDE SANATSAL MOTİVASYON DÖNEMİ BAŞLADI!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
KaranLık
Co-Admin
Co-Admin
KaranLık
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 32
Kayıt tarihi : 12/02/09
Mesaj Sayısı : 5386
Nereden : DüşLerin İçinden
Lakap : (Küb)
ŞİRKETLERDE SANATSAL MOTİVASYON DÖNEMİ BAŞLADI! Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: ŞİRKETLERDE SANATSAL MOTİVASYON DÖNEMİ BAŞLADI! ŞİRKETLERDE SANATSAL MOTİVASYON DÖNEMİ BAŞLADI! EmptySalı Tem. 14, 2009 12:23 pm

ŞİRKETLERDE SANATSAL MOTİVASYON DÖNEMİ BAŞLADI!


Yazan: Nazlı Topçuoğlu


''Film de bir ekip işidir. Yönetmen oyuncu senarist ve kurgucunun ortak ürünüdür. Her birinin inisiyatif kullanması sorumluluk alması koordine olması gerekir. Tüm bu özellikleriyle şirketlerin işleyişinden çok farklı değil'' diyen Fikri Görsel Sanatlar''ın kurucusu Leyla Yılmaz çalışanların motivasyonunu film atölyeleri ile artırmak için harekete geçti.

Film çekmek oyunculuk yapmak fotoğraf çekmek hatta karikatür çizmek artık sadece iş dışında uğraşılan hobiler olmaktan çıktı. Çalışanlarının motivasyonunu artırmak isteyen şirketler için görsel sanat atölyeleri keyfin yanında takım çalışmasını geliştirme imkanı sunuyor. Çalışanların yazıp yönettiği bir film fotoğraf sergisi karikatür dergisi ya da bir tiyatro oyunu kurumsal bağları kuvvetlendirdiği kadar çalışanların kişisel becerilerinin de gelişmesine yardımcı oluyor.

Yurtdışındaki benzer uygulamalardan esinlenerek Türkiye’de bir ilke imza atan Fikri Görsel Sanatlar şirketler için iki haftalık film atölyelerinden günlük karikatür seminerlerine kadar motivasyon artırıcı özel projeler geliştiriyor.
“Annenizin motivasyon tekniklerine son verin” diyen Fikri’nin kurucusu Leyla Yılmaz "Film de bir ekip işidir. Yönetmen oyuncu senarist ve kurgucunun ortak ürünüdür. Her birinin inisiyatif kullanması sorumluluk alması koordine olması gerekir. Tüm bu özellikleriyle şirketlerin işleyişinden çok farklı değil. Film çekmenin tek farkı bir işten çok eğlenceye yaklaşması. Bu nedenle de film atölyeleri şirketlerin ekip ve iletişim çalışmaları için uygun bir ortam" açıklamasını yapıyor.

Bütünü görme becerisi kazandırıyor

“Çalışanlar atölyeler sayesinde farkında olmadan inisiyatif kullanabilme sorumluluk alabilme ekip koordinasyonu yeteneklerini geliştirecek ve hepsinden öte hep beraber bir ürün çıkartacaklar” diyen Yılmaz filmciliğin kişiye olayları baştan kurgulama ve bütünü görme becerisi kattığını söylüyor. “Aklınızdaki filmi hayata geçirirken imkanlarınızın ne olduğunu daha rahat görürsünüz. Bu da iş dünyasındaki insanların kendi savaşlarını yaparken bir anlamda kılıç kuşanmaları demektir” diyen Yılmaz atölye sonucunda çıkan ürünün iş veren açısından da önemli bir ölçüt olabileceğine işaret ediyor. Yılmaz’a göre ekip çalışmasında kimin daha kolay inisiyatif kullanabileceğini veya sorumluluk alabileceğini görmek mümkün.

Motivasyon sadece maaşa bağlı değil

Fikri Görsel Sanatlar şirketlere sadece film yapımını sunmakla kalmıyor. “Bir ekip yemeğinden sonra kişi ertesi güne akşamdan kalma hali ile başlar. Geriye bir sergi bir film kalması ise başarının iz düşümüdür” sözleriyle görsel sanat çalışmalarının farkını ortaya koyan Yılmaz tüm sanat atölyelerini şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdiklerini anlatıyor.

Çalışanların kendilerini ve beden dilini kullanmalarını öne çıkaran oyunculuk atölyeleri odaklanma ve bütünü görebilmeye yönelik fotoğraf atölyeleri ve sorunları ortaya koyma becerisini geliştiren karikatür atölyeleri de şirketlere yeni açılımlar getiriyor. Çalışanların yaşam kalitesini artırmanın sadece daha yüksek maaşa bağlı olmadığını hatırlatan Yılmaz kültürel aktivitelerin bu noktada çalışanları motive ettiğine değiniyor. Atölyelerde esas olarak çalışanların aldıkları eğitimi şirket içinde kullanabilmelerini hedeflediklerini belirten Yılmaz uzun süreli bireysel atölyeleri şirketler için 24 saatle sınırladıklarını dile getiriyor. Ancak bu süre şirketin isteği doğrultusunda değiştirilip Amerika’da çok yaygın olan 2 haftalık kamplara kadar uzatılabiliyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ŞİRKETLERDE SANATSAL MOTİVASYON DÖNEMİ BAŞLADI!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Acemi Forum Eğitim & Öğretim :: Meslekler Rehberi -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33