Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Peynirli Sebze Çorbası (Fransa)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
ifot_abla
Moderatör
Moderatör
ifot_abla
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 42
Kayıt tarihi : 23/08/08
Mesaj Sayısı : 3661
Nereden : Ankara
Lakap : anne
Peynirli Sebze Çorbası (Fransa) Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Peynirli Sebze Çorbası (Fransa) Peynirli Sebze Çorbası (Fransa) EmptyPerş. Tem. 09, 2009 12:24 am

Peynirli Sebze Çorbası (Fransa)

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 soğan (doğranmış)
2 orta boy şalgam (kabukları soyulup, doğranmış)
1 havuç (kazınıp, doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı sirke
3 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
1 ekşi elma (kabuğu soyulup, çekirdekli bölümü çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
350 g bostan hindibası (yıkanıp, doğranmış) ya da ıspanak (yıkanıp, sapları ayıklanmış)
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
4 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi

Zeytinyağını büyük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Isınınca soğanlar, şalgamlar, havuçlar, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip, ara sıra karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Sirkeyi ekleyip, ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve sebzeleri 20 dakika daha pişirin.
Tavuk suyunu ve 3 su bardağı su ekleyip, elmaları katarak, ateşi açın ve karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, 5 dakika daha pişirin. Bostan hindibasını (ya da ıspanakları) katıp, iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alın. Çorbayı büyük bir çorba kâsesine aktarıp, portakal kabuğu rendesini serpiştirerek, yanında Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesiyle servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Peynirli Sebze Çorbası (Fransa)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33