Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Tavuklu Fincan Böreği

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
KaranLık
Co-Admin
Co-Admin
KaranLık
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 32
Kayıt tarihi : 12/02/09
Mesaj Sayısı : 5386
Nereden : DüşLerin İçinden
Lakap : (Küb)
Tavuklu Fincan Böreği Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Tavuklu Fincan Böreği Tavuklu Fincan Böreği EmptyPtsi Tem. 06, 2009 3:37 pm

Tavuklu Fincan Böreği
MALZEMELER
2 Yufka
2 Tavuk Göğsü (Haşlanmış ve ufak didiklenmiş)
2 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Havuç
3 Sivribiber
1 Domates
1 Çay Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu Tuz Biber
Sos Malzemesi:
1 Kahve Fincanı Eritilmiş Tereyağı
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt


HAZIRLANIŞI
İki yufkayı üst üste yayın.Elde ettiğiniz kalın yufkayı 8 eşit üçgen parçaya bölün.
Havuç domates ve biberleri çok ufak doğrayıp didiklenmiş tavuk etimayonezbezelyetuz ve biberle karıştırarak harcı hazırlayın.
Bir kasede eritilmiş tereyağıyoğurt ve yumurtayı karıştırarak sosu hazırlayın.Küçük bir komposto kasesine biraz yağ sürün.Üçgen parçayı uzun kısmı kasenin tabanına gelecek şekilde yerleştirin.Hazırladığınız yoğurtlu sosla yufkayı ıslatın.Tavuklu harçtan ilave edip tekrar yoğurtlu sosla ıslatın.
Yufkanın dışarda kalan uçlarını bohça şeklinde kapatın.Yağlanmış bir fırın tepsisine kaseyi ters çevirinböylece böreğin düz kısmı üste gelecek ve böreklerin görünümü bohça gibi olacaktır.Her bir üçgen yufka parçasına aynı işlemi uygulayın.
Hazırladığınız böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Tavuklu Fincan Böreği

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33