Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

İRMİKLİ KEK TARİFİ

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
KaranLık
Co-Admin
Co-Admin
KaranLık
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 32
Kayıt tarihi : 12/02/09
Mesaj Sayısı : 5386
Nereden : DüşLerin İçinden
Lakap : (Küb)
İRMİKLİ KEK TARİFİ Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: İRMİKLİ KEK TARİFİ İRMİKLİ KEK TARİFİ EmptyPtsi Tem. 06, 2009 3:33 pm

İRMİKLİ KEK TARİFİ
140 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
2 su bardağı irmik
1 su bardağı çekilmiş badem
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı soda
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı büyük kıyılmış badem
3 yemek kaşığı bal
yarım su bardağı portakal suyu
Yapılışı 100 gram tereyağı şeker kabartma tozu ve vanilyayı iyice karıştırın. Yumurtaları ekleyin. irmik çekilmiş badem ve sodayı karışıma ekleyin. Yoğurdu tereyağlı karışıma katın. Meydana gelen hamuru önceden yağladığınız bir tepsiye yayın.

Üzerine iri çekilmiş badem serpin. Önceden ısıtılmış bir fırında 175 derecede 35-40 dakika pişirin. 20 dakika sonra geri kalan tereyağını üzerine yayın.

Balı portakal suyuyla karıştırıp üzerine dökün. Bu karışımı içmesi için kekin üzerini çatal ile delin. Servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

İRMİKLİ KEK TARİFİ

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33