Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

cag kebabı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
ifot_abla
Moderatör
Moderatör
ifot_abla
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 43
Kayıt tarihi : 23/08/08
Mesaj Sayısı : 3661
Nereden : Ankara
Lakap : anne
cag kebabı Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: cag kebabı cag kebabı EmptyÇarş. Mayıs 06, 2009 10:24 am

cag kebabı Cag1Cağ kebabı, 'yatık döner' olarak da bilinen, kuzu budundan yapılan bir çesit kebabdir.Cağ kebabının lezzet sırrı etin terbiyesi ve pişirilme şeklindedir.Erzurum'a özgü olan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatik bir şiş üzerinde odun ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanir. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır.

Malzemeler :

1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
100 gr yoğurt
yeterli miktarda lavaş ekmeği
4 adet domates
6-7 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı :

Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

cag kebabı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Ana Yemekler -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33