Konu: Ispanaklı İncik Kapama Cuma Ocak 23, 2009 2:16 am
1 demet ıspanak 6 adet kuzu inciği 1 çaybardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı un 4 lt su 2 adet patates 2 adet havuç 2 adet kereviz 100 gr mantar 1 demet taze soğan Yeterince tuz
İncikleri bir tencereye atın ve üzerini örtecek kadar su koyarak ateşe oturtun Su tam kaynayacakken ateşten alın, etleri yıkayıp bir kenarda bekletin Geniş bir tencereye sıvı yağı koyun Ateşte kızdırın ve unu ilave edin Un sararmağa başlayınca 2 lt suyu azar azar ilave edin Dikkat edin un topaklanmasın Su kaynayınca sırası ile incikleri, iri doğranmış havyçları, patatesler, kerevizleri, mantarları ekleyin Orta ısıda kaynamağa bırakın Bu sırada oluşacak köpüğü bir kaşık ile alın Et %50 piştiğinde tuzunu ayarlayıp 45 dakika daha kaynatın Bu arada bir başka tencereye 2 lt su koyun ve kaynatın İçine temizlenmiş ıspanağı atıp 1 dakika haşlayın Sıcak sudan çıkartıp hemen soğuk suya alın 2-3 dakika bekletin Taze soğanları temizleyin ve ıspanakla beraber yemeğe ekleyin 10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak servise sunun