|
Konu: Bezelye Çorbası Cuma Ocak 23, 2009 2:11 am |
|
|
1 Su bardağı bezelye 30dk * 4 1 Çorba kaşığı un 1.5 Çorba kaşığı margarin 4 Su bardağı et suyu Dereotu Tuz, karabiber, kırmızıbiber
· 1 çorba kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın.
· · Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin.
· · Unu yağda kavurun ve biraz su ilave ederek karıştırın.
· · Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın.
· · Et suyunu ekleyerek kaynatın.
· · İçine ayırdığınız 1 çorba kaşığı bezelyeyi ilave edin, tuz ve karabiberini ayarlayın.
· · İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
· · Dilerseniz yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapabilirsiniz. |
|