Konu: Lahmacun (Ev İşi) Cuma Ocak 23, 2009 2:07 am
2 Su bardağı) un Tuz 1 Çay kaçığı kuru maya ½ Tatlı kaşığı şeker ¼ Su bardağı ılık su 150 gr yoğurt ½ kg domates 1 Orta boy soğan 250 gr kıyma 1 Demet maydanoz 5 Diş sarımsak 5 Adet sivri biber (tohumları temizlenmiş) Karabiber 1 Limon
- Soğanı, maydanozu ve sivribiberi ince ince kıyın. - Sarmısağı dövün. - Maya ve şekeri 1/4 su bardağı ılık su ile ezin. - Limonu sekize bölün. - Fırınınızı orta ısıda ısıtıp hazırlayın. - Una 2 çay kaşığı tuz katın ve karıştırın. - Ortasını havuz biçiminde açın. - Bir kapta mayaya ılık suyu ve şekeri karıştırın. - Una mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın. - Yumuşak hamur elde edin ve ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. - Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın. - Bu arada harcı hazırlayın. - Bunun için bir karıştırma kabına domatesi, soğanı, çiğ kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. - Mayalanmıs hamuru ufak toplar halinde bölün. - Merdane ile istediğiniz büyüklükte daire şeklinde açın. - Harcı hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak yayın. - Bir fırın tepsisini unlayıp lahmacunları içine dizin. - Fırınınızın orta katında 15 dakika pişirin. - Lahmacunları sıcak olarak limon eşliğinde servis yapın.